Foci

Az Arsenal megálljt parancsolt a Bayernnek, Kassai nyolcgólos thrilleren fújt

A Barcelona Rakitic duplájával diadalmaskodott Fehéroroszországban, a Dinamo Zagreb nem tudott bravúrt elérni az Olympiakos ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

BATE Boriszov – Barcelona 0-2 (0-0)

Nem várt könnyű feladat a katalán együttesre Fehéroroszországban, a Vidit kiejtő BATE ugyanis az előző körben legyőzte hazai pályán a Rómát és ezzel jelezte, nem pofozógépnek érkezett a Bajnokok Ligájába.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A Barca azért már más tészta volt, csak az első játékrészben 13 kapura lövése volt Luis Enrique fiainak, igaz, gólt egy alkalommal sem szereztek a szünetig.

A térfélcserét követően viszont sokat már nem kellett várni a gránátvörös-kékek szurkolóinak az örömködéssel, Rakitic a 16-os előteréből tanítani valóan lőtte ki a jobb felső sarkot.

A horvát légiós nem sokkal később ismét eredményes tudott lenni, de ezúttal egy sokkal finomabb megoldást választott.

Bayer Leverkusen-Roma 4-4 (2-2)

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Szintén az E jelű négyesben léptek pályára a Farkasok a BayArenában, a Leverkusen stadionjában.

A találkozót Kassai Viktor vezette, aki rögtön az elején befújt egy büntetőt a hazaiaknak. Az ítélet végrehajtó a nyáron érkezett Chicharito volt, és abszolválta is a problémát.

A mexikói támadó negyed órával később ismét villant, egy védelmi hibát kihasználva második próbálkozásra passzolt a kapus mellett a hálóba.

A Leverkusen szimpatizánsai addig a pillanatig el sem tudtak képzelni szebb estét, csakhogy észbe kapott a Roma. De Rossi még az első játékrészben duplázni tudott, alább a második gólját láthatod.

Ha már lúd legyen kövér – gondolta a Roma, és ott folytatta a pihenőt követően, ahol abbahagyta korábban. Kassai igencsak vitatható szabadrúgást fújt be a vendégeknek, ezt pedig Pjanic könyörtelenül ki is használta.

Falque 73. percben szerzett góljával már úgy tűnt, a lényegi kérdések már eldőltek. Az utolsó tíz percben viszont szárnyra kapott a Leverkusen. Kezdődött minden Kampl álomgóljával, ami visszahozta a lelket a leverkuseniekbe.

Öt p

Öt perc sem volt már hátra a rendes játékidőből, amikor Mehmedi feliratkozott a góllövők közé, így ekkor már 4-4 állt az eredményjelzőn.

Az lett volna az igazi slusszpoén, ha a maga javára is fordította volna a rangadót a Bayer, de ez elmaradt, pontosztozkodás lett a vége.

Arsenal-Bayern München 2-0 (0-0)

A játéknap és talán az egész forduló legvártabb találkozója volt ez, pláne, hogy az Ágyúsok számára különös jelentőséggel bírt, hisz első két csoportmeccsüket egyaránt elbukták.

Az első perctől kezdve a bajoroknál volt többet a labda, Wenger fiai kissé meglepő módon a kontrákra rendezkedtek be, bár más választásuk nem is nagyon volt.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Az első felvonásban hatalmas volt az iram, mindkét fél előtt akadtak komoly gólszerzési lehetőségek, de a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn többek közt Neuer földöntúli bravúrjának köszönhetően.

A térfélcsere után nagyon visszaesett a tempó, Sanchezék alig-alig jutottak el az ellenfél 16-osáig, a Bayern pedig eldugta a lasztit.

Az utolsó negyed órára beállt Olivier Giroud Walcott helyére, ez pedig tökéletes húzás volt Wenger részéről. A francia egy szabadrúgásnál első labdaérintésből – fejjel vagy kézzel, nem tudni – a hálóba továbbította a bőrt.

A ráadás utolsó percében Özil tette fel a pontot az i-re, lövését követően már a vonal mögül kaparta ki a lasztit Neuer, így Guardiola fiai 80 nappal a német Szuperkupa-döntő elvesztését követően ismét kikaptak.

Dinamo Zagreb-Olympiakos 0-1 (0-0)

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Mindkét gárda nagyon boldog lehetett, hogy két forduló után már három pontot sikerült gyűjtenie, hisz a sorsolás pillanatában aligha gondolta volna bárki is, hogy a görögök és a horvátok is legyőzik az Arsenalt.

A kisebb játékerőt képviselő zágrábiak sokáig partiban volt a vendégekkel, a hajrában azonban góllá érett az Olympiakos mezőnyfölénye, Brown pedig ezzel három pontot szerzett csapatának.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik