Kultúra

Nézd meg Scarlett Johansson egyik legpengébb jelenetét a Páncélba zárt szellemből

Érkezik a mozikba a sci-fi akciófilm, amelyből felkerült a világhálóra egy szó szerint ütős részlet.

Már csak másfél hét és mozikba kerül az 1995-ös Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című anime élőszereplős feldolgozása, amelyet Hófehér és a vadászt is jegyző Rupert Sanders rendezésében készült.

Az előzetesek alapján veszettül látványosnak ígérkező és az anime cselekményét néhány új, eredeti ötlettel kiegészítve feldolgozó produkcióhoz még most, nem sokkal a bemutató előtt is érkezett kedvcsináló, méghozzá az eddigi egyik legjobb, ugyanis a lenti videó az eredeti filmben is látható “vizes bunyó” jelenetének új változatát leplezi le. Ebben azt nézhetjük végig, amint a Scarlett Johansson által megformált főszereplő keményen elpáholja az előle menekülő alakot, akinek igazából esélye sincs a megállíthatatlan kiborg rendőrnő ellen, hiszen az olyan álcaruhát visel, amely láthatatlanná teszi.

Összehasonlításképp íme az eredeti, amely kicsit ugyan rövidebb, de nem kevésbé látványos:

Bár a kultikus anime rajongói köreiben tavaly botrányt kavart a dolog, de az új Páncélba zárt szellemben immár végérvényesen (a kétségtelenül szexi, de távolról sem ázsiai) Johansson alakítja Motoko Kusanagi őrnagyot, akit ebben a verzióban egyszerűen csak “Őrnagyként” fognak emlegetni, és aki a történet szerint az úgynevezett 9-es szekció alkalmazásában áll és egy hírhedt hackerre, a Bábjátékosra vadászik. A Bábjátékos a hálózaton keresztül képes az emberek elméjébe behatolni és hamis emlékeket beléjük táplálni, hogy ezáltal élettelen bábukhoz hasonlóan a saját céljaira használja fel őket. A Bábjátékosról a cselekmény előrehaladtával aztán kiderül, hogy nem ember, hanem egy öntudatára ébredt, mesterséges intelligenciával rendelkező program, amely rövidesen Kusanagit szemeli ki magának áldozatul.

Az új Páncélba zárt szellem március 30-án, azaz jövő csütörtökön fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik