Kultúra

Scarlett Johansson sokkal több lesz egy pucér androidnál

Valljuk be, nem túl biztató előjel, ha egy olyan klasszikus alkotást, mint amilyen az 1995-ös Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című anime, A Hófehér és a vadászt is jegyző Rupert Sanders élőszereplősíti.

A feldolgozás azonban úgy tűnik lehet mégis jó kezekbe került, nagyon sokáig kellett győzködni magam, hogy ne azt írjam le a címben, hogy

Kurva jól néz majd ki a Páncélba zárt szellem,

hiszen impozáns a látványvilág, kellőképpen karcos, és a főszereplőt játszó Scarlett Johanssonnak is ütős akciói lesznek. Kifejezetten merész az egész, s bár egy elbaltázott remake-kel nagyot bukhatna a Paramount, szemlátomást volt annyi eszük, hogy a jól működő részeket átemelték az eredetiből. Az új előzetesből némi információt is kapunk, miről szól majd a film: Scarlett Johansson karaktere próbál rájönni arra, hogyan is vált azzá, ami, vagyis kíméletlen android bűnüldözővé. Emlékei felidézésében az antagonista (amúgy szintén félig ember-félig gép) Kuze lesz segítségére.

Bár a kultikus anime rajongói köreiben tavaly botrányt kavart a dolog, de az új Páncélba zárt szellemben immár végérvényesen (a kétségtelenül szexi, de távolról sem ázsiai) Johansson alakítja Motoko Kusanagi őrnagyot, aki a történet szerint az úgynevezett 9-es szekció alkalmazásában áll és egy hírhedt hackerre, a Bábjátékosra vadászik. A Bábjátékos a hálózaton keresztül képes az emberek elméjébe behatolni és hamis emlékeket beléjük táplálni, hogy ezáltal élettelen bábukhoz hasonlóan a saját céljaira használja fel őket. A Bábjátékosról a cselekmény előrehaladtával aztán kiderül, hogy nem ember, hanem egy öntudatára ébredt, mesterséges intelligenciával rendelkező program, amely rövidesen Kusanagit szemeli ki magának áldozatul.

Az új Páncélba zárt szellem 2017. március 30-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik