Kultúra

Ha csíped szuperhősként, robotként egyenesen imádni fogod Scarlett Johanssont

Megérkezett a Páncélba zárt szellem előzetese, amelyben a színésznő a megállíthatatlan Motoko Kusanagi szerepében parádézik.

A Paramount Pictures stúdió égisze alatt készül az 1995-ös Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című legendás anime feldolgozása, amelyet a Hófehér és a vadászt is rendező Rupert Sanders dirigál. A tavalyi bejelentése a produkciót övező hallgatás végére most a lejjebb látható első előzetes tett pontot, amelyet elnézve az élőszereplős remake nemcsak, hogy az eredetihez méltónak, de annál egy hangyányit még ütősebbnek is ígérkezik.

Paramount Pictures
Paramount Pictures

A filmben az évek óta a Marvel-mozik Fekete Özvegyeként hódító Scarlett Johansson alakítja a félig ember – félig gép különleges ügynököt, Motoko Kusanagi őrnagyot, aki a történet szerint az úgynevezett 9-es szekció alkalmazásában áll és egy hírhedt hackerre, a Bábjátékosra vadászik. A Bábjátékos a hálózaton keresztül képes az emberek elméjébe behatolni és hamis emlékeket beléjük táplálni, hogy ezáltal élettelen bábukhoz hasonlóan a saját céljaira használja fel őket. A Bábjátékosról a cselekmény előrehaladtával aztán kiderül, hogy nem ember, hanem egy öntudatára ébredt, mesterséges intelligenciával rendelkező program, amely rövidesen Kusanagit szemeli ki magának áldozatul.

A Páncélba zárt szellem 2017. március 30-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik