Nagyvilág

Magasról letojta Pozsonyban rekedt utasait a Ryanair

ryanair (Array)
ryanair (Array)
Nulla tájékoztatás, nulla mentesítő busz, nulla továbbmenő repülő. Ezt kapták a Madrid-Budapest járat Pozsonyba kényszerült utasai.

Szerda este a viharos idő miatt lezárták a ferihegyi repteret, ezért a Ryanair úgy döntött, Pozsonyba irányítja FR8368-as, madridi járatát. A gépen bemondták, hogy egyelőre nem tudnak leszállni, a repülő tett két kört a Balatonnál, majd északnak fordult és leszállt Pozsonyban. Erről is szóltak az utasoknak, ahogy arról is, hogy vagy repülővel vagy busszal, de Budapestre viszik őket – írja az Index.

Ahhoz képest, hogy este fél 8-ra volt betervezve a budapesti érkezés, a pozsonyi reptéren, 9 körül azt mondták a légiutasoknak, fél 1-re jön értük busz. Telefonálni is próbáltak, de sem a Liszt Ferenc repteret, sem a Ryanairt nem érték el. Éjfél felé kaptak étel- és italutalványokat.

Ekkor jött a fekete leves: kiderült, hogy egyáltalán nem jön busz értük, és a madridi gép is visszaindult.

A legtöbben elindultak hotelt keresni, miután a biztosító is közölte, az időjárási okok miatt nem jár kártérítés, és senki sem fog segíteni nekik. Tájékoztatás a leszállás után szinte abszolút nem volt. Néhányan összeálltak és taxival indultak el Magyarországra, sokan a buszpályaudvaron lyukadtak ki. Az Index olvasójának szerencséje volt:

Negyed négykor aztán megjelent egy busz, ami Prágából Budapest felé tartott, és csak a kilenc leszálló utas helye volt szabad. Óriási szerencsénk volt, hogy fel tudtunk szállni, és fél hatkor megérkeztünk Budapestre. A visszafele utakat mindenki saját zsebből fizette.

A Ryanair nem válaszolt még a lap kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik