Nagyvilág

Negyvenmilliót gyűjtöttek a megölt lengyel kamionos családjának

Egy brit teherautósofőr megdöbbent a Berlinben történteken, adománygyűjtést hirdetett.

Már negyvenmillió forintnyi összegnél jár az a gyűjtés, amelyet a hétfői berlini merényletben megölt lengyel kamionos családjának megsegítésére szerveztek. A jótékonysági akciót egy brit teherautósofőr, Dave Duncan kezdeményezte. Már csaknem hétezren csatlakoztak hosszá.

A lengyel Lukasz Urbant holtan találták kamionjában azután, hogy a járművel egy berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtottak. Az eddigi vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a 37 éves Urban megpróbált szembeszállni a merénylővel, aki elrabolta tőle a kamiont.

A sofőr arra készült, hogy miután kirakodott Berlinben, hazamegy karácsonyra a családjához. Felesége és 17 éves fia várta.

Dave Duncan ezt írta a GoFundMe portálon közzétett adománygyűjtő felhívásban:

Bár nem ismertem Lukaszt, korai eltávozásának története megdöbbentett és elborzasztott engem, és el sem tudom képzelni, hogy mit érezhet a családja ezekben a szörnyű időkben. Teherautósofőr kollégaként úgy döntöttem, a kamionos közösséghez és a többiekhez fordulok, hogy egy kis segítséget tudjunk adni.

Csütörtökön a Deutsche Welle közölt riportot Roznowóból, Lukasz Urban falujából. Munkaadója, aki egyben az unokatestvére, azt mondta, úgy volt, hogy csütörtökön érkezik haza, és még az utolsó pillanatban tud ajándékot venni a feleségének karácsonyra, amire a munka miatt nem volt ideje. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik