Élet-Stílus

Piercinget rakatott újszülött lánya arcába egy anya

Piercinget, vagyis testékszert rakatott néhány hónapos kislánya arcába egy Enedina Vance nevű, fiatal, ohiói nő. Amikor az anya megosztott egy fotót a babáról a Facebookon, hatalmas felháborodást váltott ki.

„Cuki, ugye? Tudom, hogy tetszeni fog neki, és megköszöni majd, ha felnő. Vagy ha nem tetszik neki, legfeljebb majd kiszedi, nem nagy ügy. Én vagyok a szülő, ő az én gyerekem, azt csinálok, amit akarok, amíg be nem tölti a tizennyolcat, én hozok helyette döntéseket” – írta többek között a kép mellé Vance, és hozzátette: senkinek sincs joga ítélkezni, hiszen mindenkinek joga van a saját módszereivel nevelni a gyermekét.

Mivel Vance posztja nyilvános, vagyis a világon bárki láthatja, közel 15 ezren osztották meg, és rengetegen nyilvánítottak véleményt. Nem csak hozzászólásokban: a nő több ezer üzenetet és emailt kapott. Többen azzal fenyegették, hogy fel fogják jelenteni, mert alkalmatlannak tartják az anyaságra, és úgy gondolják, jobb lenne, ha a hatóságok elvennék tőle a babát. Voltak olyanok is, akik azt írták az anyának, hogy meg fogják keresni, és agyonverik.

Néhány óra múlva Vance egy újabb posztban válaszolt a gyűlölethullámra. Leírta, hogy a piercinges fotó természetesen hamisítvány, a kicsi arcán semmilyen ékszer sincs. A nő célja az volt a poszttal, hogy felhívja a figyelmet a szülőséget övező társadalmi kettős mércére. Arra például, hogy az mindenki szemében teljesen normális, ha a szülők elvégeztetik az Amerikában népszerű körülmetélést újszülött fiaikon, de egy ilyen testékszert mindenki elfogadhatatlannak tart, holott utóbbi még csak nem is maradandó.

„Hogy lehet az, hogy a társadalom az egyiket halállal büntetné, míg a másikat bátorítja és támogatja?” – tette fel a kérdést az anya.

Voltak, akik azonban nem voltak vevők Vance üzenetére. Egy nő például azt írta neki, hogy az álláspontja abszolút hülyeség, ő például éppen kislányt vár, és már újszülött korában ki fogja szúratni a gyermek fülét, mert pici korban sokkal egyszerűbb.

(via USA Today)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik