Belföld

Május 1. – Programok, rendezvények a 2017-es majálisra

Majális (majális, körhinta, május 1., )
Majális (majális, körhinta, május 1., )
Programok május 1. láblógatós hétfőjére.

2017. május 1. “mozgalmas” lesz, ez már egészen biztos. Az már kevésbé, hogy az ezúttal végre munkanapra eső (így munkaszüneti napként tekintendő) majálist mindenki politikai rendezvényeken szeretné tölteni. Íme néhány kiemelt budapesti és vidéki program.

A fővárosban idén is megrendezésre kerül a Nagy Futam május 1-én. Az autó- és motorsport szerelmesei testközelből tapasztalhatják meg Budapest utcáin, milyen érzés, ha elmegy mellettünk egy sok száz lóerős Formula 1-es autó, vagy épp egy ilyen közelről ritkán látható versenykamion.

A Tabánban, délután fél háromkor kezdődnek a Tabán Fesztivál koncertjei. Olyan zenekarok fellépéseit tekinthetik meg a résztvevők, mint a Beatrice, a Tátrai Band, vagy a Török Ádám és a Mini. Különleges koncerten újra együtt lép fel majd Deák Bill Gyula és Földes László Hobó.

A kutyásoknak jó hír, hogy 2017 május 1-én, 11:00-17:00 óráig szülinapi kutyás pikniket szervez a Hajógyári szigetre (Golftanya)  a Walking Dog Mozgalom, így a kedvenceket sem kell otthon hagyni, sőt!

A szentendrei skanzen (Szabadtéri Néprajzi Múzeum) szokásához híven nagyszerű családi programokkal készül, de a hangulatnak és ízlésnek megfelelően érdemes lehet ellátogatni akár a Kőszegi Sörmajálisra is.

Ez csak néhány kiemelt tipp a számtalan, országos május 1.-i program közül, arra azonban helyszíntől függetlenül érdemes lehet odafigyelni, hogy a boltok május 1-én egységesen ünnepi nyitva tartással üzemelnek, így a plázák, a nagyobb boltláncolatok üzletei, illetve a szupermarketek biztosan zárva lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik