Közélet

Tüntetést szervez a Momentum május 1-jére

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 04. 12. 20:01

Ez nem amolyan Majálisos sör-virsli lesz, hanem Magyarország EU-s csatlakozása mellett szerveznek demonstrációt.

A Momentum a kormány Állítsuk meg Brüsszelt plakátkampányával párhuzamosan egy pozitív plakátkampányt készít elő, amire egy nap alatt 4 millió forintot gyűjtött. A plakátolás május 1-jén indul, az üzenet pedig az lesz, hogy Indítsuk be Magyarországot.

Május 1-jére a Momentum egy tüntetést is szervez a Hősök terére.(Ahol szerdán volt legutóbb demonstráció, Hősök Vétója néven, a civil törvény ellen). A megmozdulás egy Európa melletti, Oroszország elleni esemény lesz, a mostani elengedetlenségnek adnak majd képviseletet.

A demonstráció időpontja nem véletlen, 2004-ben május 1-jén csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz.

A Momentum május 1-ére, az EU-csatlakozás évfordulóján hívja tüntetni mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához.

Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat.

Lehetővé kell tennünk, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen egy erősebb Európát építsünk – mert a rendszerváltás utáni politikai elit képtelen volt erre. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk.

– közölte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.