Tényi István (Tényi István)
Belföld

Most is frissülhet a Kubatov-lista – feljelentik az ország feljelentőjét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 04. 26. 12:28

Tényi István párttagsága 3600 forinton múlt.

Igen különös módon zárták ki a Fidesz soraiból Tényi Istvánt. A feljelentéseiről ismert korábbi kormánypárti aktivista a Hír Tv-ben azt mondta, nem pártja ellen irányultak bejelentései, hiszen a törvényt mindenkinek be kell tartania (ez később még tételmondat lesz – a szerk.), Orbán Viktor pedig az első számú közszolga, akit mindig számon lehet kérni.

A törvényeket Magyarországon be kell tartani, és be kell tartatni. Elkeserítő, hogy sokan ezt másképp gondolják.

A hatóságok sokszor nem járnak el olyan ügyekben, amelyek a kormánypártoknak kényesek, rengeteg ügyben évek óta nincs előrelépés, a kormányzatnak kínos legtöbb bejelentése a kukában landolt.

3600 forinton múlt a Fidesz-tagság

Bár már tavaly márciusban kizárták a pártból, értesítést erről néhány hete kapott. Pár éve ugyanis nem fizette be a tagdíjat. Azt nem árulták el, mennyivel és mikortól tartozik a pártnak, amelynek fideszes levelezési címét is használta. A Fideszben egyébként 3600 forint az éves tagság, ami – szerinte – drágának számít a pártok között.

Ő egyfajta tisztulási folyamatot akart elindítani. mert a szavazóbázis elöregedőben van, szerinte új választókat csak így lehet megszólítani. A Fidesz már nem az, mint amikor belépett. Akkoriban a szeretet és az összefogás volt a fő jelmondat. Ehhez képest most a miniszterelnöknek viszket a tenyere a tüntetőktől, a civil szervezeteket pedig ki akarják takarítani.

Tényi István azt is elárulta, hogy ő maga is gyártotta az úgynevezett Kubatov-listát (amelynek létét volt pártja tagadja). A szimpatizánsok lajstromát egy zárt számítógépes rendszeren keresztül frissítették és – szerinte – frissítik jelenleg is.

„A választópolgárok rangsorolva voltak egytől tízig. A legmegbízhatóbb egyének 10-es pontszámot kaptak, a kevésbé megbízható mondjuk 1-est és volt negatív tartomány is, hogy már nagyon nagyon ellenséges.(…) Évek óta frissülnek ezek az adatok.”

Ha valaki visszaküldte például a nemzeti konzultációt, akkor kapott egy pontot, ha nem, akkor egy mínuszt. (Korábban Hadházy Ákos hasonló módszert írt le, szerinte a nemzeti konzultáció egyetlen célja a lista frissítése.) Azt, hogy az alapadatokhoz hogyan jutottak, azt nem tudta Tényi István, aki szerint azonban a listán a nevek mellett rögzítve a pontszámok, amelyek folyamatosan változnak. Az adatbázist – szerinte – folyamatosan frissítik most is, hiszen jönnek a választások, ilyenkor akár ötször is vissza kell menni egy-egy választóhoz, hogy a profilját pontosíthassák.

Ezt néhány éve még ő is megtette az V. és a VI. kerületben, így azt sem tudta kizárni, hogy járt Kálmán Olgánál is, akinek a következő vendége már az Együtt elnöke volt. Juhász Péter pedig rögtön be is jelentette, hogy most ő tesz feljelentést a legnagyobb feljelentő ellen, hiszen Tényi István gyakorlatilag beismert egy bűncselekményt, márpedig ő egyetért azzal, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.