Belföld

„Veszélyes” az Orbán ellen lázadó két nyugdíjas  

Aki ismeri őket, tudja. A TEK főigazgatója felülvizsgálta korábbi döntését.

Mint korábban megírtuk, két idős asszony tiltakozott Orbán Viktor XII. kerületi, Cinege utcai házánál, amelynek kapujára plakátokat ragasztottak.

Itt lakik egy gyáva miniszterelnök, aki eladta a magyar népet a pénzhatalomnak.

A TEK által védett helyszínen, civil és egyenruhás rendőrök jelentek meg. A tiltakozók szerint úgy igazoltatták őket először, hogy a civil ruhások magukat nem azonosították megfelelően. Az eljárás felháborította őket. A két 70-75 év körüli asszony ellen végül az egyenruhások intézkedtek a plakátragasztós incidens miatt.

Egyikük szerint az egyszerű véleménynyilvánítás volt, hogy ne kerüljön az utcára.

Most töltöm be a hetvenötöt, mit képzel, ki vagyok én, terrorista? Vagy micsoda?

A devizahiteles perekből ismert Nem adom a házamat! Mozgalom vezetője közösségi oldalán tette közzé, hogy ő bizony ismeri a két idős asszonyt.

Valóban veszélyes a két lány. Ismerem őket, nekem elhihetiTEK.”

Szerinte ugyanakkor nem a társadalomra jelentenek veszélyt, hanem a hatalomra. Póka László büszke arra, hogy ismerheti őket. A Magyar Nemzet szerint a mozgalom tagjai okoztak botrányt a Fővárosi Törvényszéken, ahol egy ítélet ellen tiltakoztak egy birtokvédelmi perben. Üvöltöztek a bíróval, de ott végül nem volt szükség rendőri intézkedésre, a konfliktust a biztonsági szolgálat kezelte. Az akcióról Póka azt írta, ilyet még ő sem látott, eddig, de – szerinte – lesz még ilyen más területeken is, ha lesznek bátor emberek, mert a népet nem lehet kitenni az országból.

Noha a határidő nem járt le, a TEK főigazgatója felülvizsgálta és meg is erősítette saját korábbi intézkedését, amely szerint március végéig védik a miniszterelnök Cinege utcai házát.

Hajdu János vezérőrnagy a beszerzett adatok, információk alapján megállapította, hogy korábbi döntése szakmailag indokolt és jogszerű volt. A személy- és létesítménybiztonsági intézkedés alapján – mivel a területen védett személyek tartózkodásával, közlekedésével kell továbbra is számolni – az érintett útvonalakat, közterületet – ha szükséges – bármikor lezárhatják, a forgalmat korlátozhatják. Megtilthatják azt is, hogy az érintett területre valaki belépjen vagy onnan távozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik