Belföld

Előzetesbe kerültek a halálra éheztetett gyöngyösi kislány szülei

Az anya ellen korábban már indult eéjárás, kiskorú veszélyeztetése miatt.

Az Egri Járásbíróság rendelte el az intézkedést, az ügyvédek fellebbeztek – írja a Velvet.

Az anya ellen korábban kiskorú veszélyeztetése miatt már indult eljárás, akkor pénzbüntetést és felfüggesztett szabadságvesztést kapott – tudta meg a portál a Heves Megyei Főügyészség szóvivőjétől, Konkoly-Thege Lászlótól.

A szóvivő elmondta, a gyereket 6 hónapos korában látta utoljára a gyerekorvos, ezután folyamatosan próbálta elérni a családot, de hiába. Az anya utoljára karácsonykor küldött a doktornak egy SMS-t, hogy minden rendben van a gyerekkel.

Úgy tudni, a 36 éves nőnek 4 gyereke volt. Két gyerekét még évekkel ezelőtt a vér szerinti apjuknál helyezte el a bíróság, mert hiányos ellátásuk miatt fizikailag és szellemileg is folyamatosan épültek le.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a másfél éves kislány holttestére múlt csütörtökön bukkantak rá egy gyöngyösi házban. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az Országos Mentőszolgálat megyei szóvivője azt mondta, adataik szerint legutóbb tavaly novemberben látta orvos a lányt. Akkor hét kilogramm volt, fél évvel később, halála napján csak 3,5 kilogrammot nyomott.

A Borsnak a család egyik barátja azt nyilatkozta, a nagyszülők nem akarnak az apuka és az anyuka nélkül dönteni a temetéssel kapcsolatban. Anyagilag is komoly megerőltetés lenne nekik. Azt remélik, hogy a szülők kijöhetnek a börtönből, és ők intézkednek majd.

A szülőket csütörtökön vették őrizetbe. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik