Belföld

Adminisztrációs hiba miatt szabadulhattak a TEK történelemrajongó „terroristái”

Hamarosan újra őrizetbe veheti a rendőrség azt a négy fiatalt, akiket a TEK „bombalaboros” akciója keretében fogott el, majd a bíróság hamarosan elengedett – számol be a Blikk pénteki számában. A napilap szerint az érintetteket azért engedték szabadon, mert a csőbombáról és a porolóról nem készült el időben a szakértői vélemény, így azok a bírósági iratok között nem szerepelhettek. Úgy tudják, hogy a bíróság  csupán a II. világháborús tojásgránátok és társaik láttán tudta meghozni döntését.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az M1-en nyilatkozva kedd este elmondta: a TEK a hétvégén két csoportot fogott el, lőfegyvereket, robbanóanyagokat is talált náluk, a házkutatásokon pedig “bombalaborra” is bukkantak. Hozzátette: két külön esetről van szó: az első pénteken, a második szombaton történt, különböző helyszíneken.

Szerdán az Index arról számolt be, hogy veszélytelennek látszó, világháborús relikviagyűjtő társaságról van szó, a csomagtartóban talált fémtárgyakat (például páncéltörő gránát, repeszgránát, tojásgránát, lőszerek) egy veszprémi erdőben találták, két nappal a TEK-es rajtaütés előtt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik