Tech

A fél internet leállt reggel

Getty Images
Getty Images

A Cloudflare szervereinek kimaradása miatt számos weboldal és szolgáltatás leállt reggel, köztük olyan népszerű oldalak, mint a Discord, a Google Services, és az Amazon Web Services. Az online biztonsági cég gyorsan azonosította és orvosolta a problémát, azonban továbbra sem világos, pontosan mi okozta a kimaradást, írja a Mashable.

A Cloudflare mindössze annyit közölt elsőre hivatalos Twitter-oldalán, hogy „a problémát azonosították, és a javítás folyamatban van”. A szolgáltató jelentése szerint a problémát magyar idő szerint 8:34-kor jelentették, és nagyjából 20 perccel később már azonosították is a meghibásodást. A javítást magyar idő szerint 9:20 körül hajtották végre, így az említett szolgáltatások újra működőképesek voltak.

A Cloudflare első jelentésében azt írta, hálózatának összeköttetése széles régiókban megszakadt. Az érintett területeken a Cloudflare-oldalakat elérni próbáló ügyfelek 500-as hibakóddal szembesülhettek. „Az incidens a Cloudfare hálózatának összes adatsík-szolgáltatását érintette” – olvasható a jelentésben.

Twitter-felhasználók széles tömege jelentette a problémát, amelyből kiderült, rengeteg oldalt érintett a kimaradás. A Patreon, a Skype, valamint számos videojáték szervere álhatott le, egy időre pedig a Steam is elérhetetlenné vált. Olvasónk szerint magyar híroldalakat is érintett a kimaradás, amelyeket így nem tudtak elérni külföldről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik