Tech

Nemsokára Androidra is megérkezik a Clubhouse

LightRocket via Getty Images
LightRocket via Getty Images

Hamarosan az androidos készülékek tulajdonosai is használhatják a Clubhouse-t – derül ki a Twitteren közzétett képernyőmentésekből. A Clubhouse társalapítója, Paul Davidson március elején még óvatosan csak annyit közölt, hogy a „következő hónapok” során válik elérhetővé az egyelőre kizárólag iOS-en használható közösségi alkalmazás Androidra írt verziója. Az app egyik fejlesztője azonban a Twitteren hintette el, hogy jó eséllyel hat hét múlva, tehát valamikor május végén várható az androidos debütálás.

A mára több millió felhasználót felmutató Clubhouse nevű közösségi alkalmazásnak kevesebb, mint egy év alatt sikerült népszerűvé válnia, nem is akárhogy. 2021 legfelkapottabb applikációja akkora dobás lehet, mint korábban a TikTok, számos techvezér és híresség van oda érte.  A tavaly márciusban indult, kimondottan hangalapú közösségimédia-felület leginkább a rádiós műsorok és a konferenciahívások egyvelegeként írható le, mindezt ötvözve az exkluzivitással.

A Clubhouse-ra jelenleg csak meghívóval lehet regisztrálni, tehát nem tudunk csak úgy betévedni az internetről. Az alapítók szerint idővel az egész világ számára nyitott lesz a szolgáltatás, de jelenleg egy regisztrált felhasználó csak további két tagot hívhat meg. A platformot itt mutattuk be korábban bővebben:

Kapcsolódó
„Kipróbáltam egy appot, és egy csodálatos közösséget kaptam ajándékba”
2021 közösségi médiás őrülete a Clubhouse, amelyen már a magyar közösség is éledezik. XaB, a Magyar Clubhouse Pápa elárulta nekünk, hogyan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik