Tech

A népszerű levelező is elsötétül

Korábban a témában:

A múlt év során egyre több fejlesztő tett elérhetővé sötét módot mobilalkalmazásához: választható Dark Mode a Messengerhez, az Outlookhoz, a YouTube-hoz, a Chrome böngészőhöz, és már rajta van az ügyön a Facebook is. Akkumulátor- és szemkímélő előnye miatt a sötét felület pedig rendszerszinten is beépül az iOS 13 mobilszoftverbe és az Android Q-ba.

A Google múlt héten tette bárki számára elérhetővé az Android 10 bétáját, és a felhasználók egy része már kíváncsian vetette bele magát az új mobilszoftver tesztelésébe, főleg a Google-appokhoz érkező sötét kezelőfelületek (dark mode) kipróbálása végett. A keresőcég az Android 10 honlapján jelentette be, hogy egyben bekapcsolták a Gmail levelező dark mode-ját is szerveroldalon, ami az elkövetkező napokban fokozatosan válik elérhetővé a felhasználóknak.

Miután megkaptuk a frissítést, az androidos Gmailben három lehetőséget találunk majd a kezelőfelület megjelenésére vonatkozóan az általános beállításoknál megjelenő Theme (Téma) fül alatt: adott lesz egy Light (világos), Dark (sötét), valamint System Default, azaz alapértelmezett dizájn. Mi még egyelőre nem tudtuk megnézni az új felületet, de a 9to5google képernyőmentései alapján a levelezőkliens menüi sötétszürke árnyalatot kapnak, a keresősáv és a többi elem is próbál igazodni világosabb szürke árnyalatokkal, míg a levelek a főfelületen feketében listázódnak.

Az új skin a Gmail 2019.08.18.267044774-es verziójával érhető el, így érdemes frissíteni a Google Play áruházban – könnyen lehet viszont, hogy pár napot várnunk kell, míg a beállítások közt felbukkan az új Téma fül.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.