Tech

Már mindenkinek elérhető a Messenger sötét módja

Március elején számoltunk be arról, hogy egy trükkel sokaknak elérhetővé vált a Facebook által már tavaly óta tesztelt sötét mód (dark mode) a Messenger üzenetküldő szolgáltatásban. A bekapcsolásához el kellett küldeni valakinek a hold emojit, majd megjelent az üzenetet, hogy felfedeztük a sötét módot, és – elméletben – a lehetőség azok számára is elérhetővé vált, akiknek elküldtük a kis ikont. Ez a megoldás ugyanakkor nem működött mindenkinél, hiába küldözgették mindenkinek a holdakat.

Mostanra viszont már nincs erre szükség, hiszen egy hónappal a trükkös megoldás felbukkanását követően már mindenki számára elérhető a sötét mód, amit roppant egyszerű aktiválni. Nem kell mást tenni, mint frissíteni az alkalmazást a legújabb verzióra, majd elindítani a Messengert, a nyitóoldalon rábökni a bal felső sarokban lévő körre, ami a fotónkat tartalmazza, ezt követően pedig a profiloldalon egyszerűen csak át kell állítani a legfelül található Sötét mód (Dark mode) kapcsolót.

Azért még nem tökéletes – Fotó: 24.hu

Ennek a megoldásnak hála az üzenetküldő fekete háttérrel, szürke szövegbuborékokkal és fehér betűkkel dolgozik, ami elméletileg kellemesebb a szemnek, az OLED/AMOLED képernyős készülékeknél pedig még energiát is megtakaríthatunk, ami a telefon üzemidejének fog jót tenni. Az egyetlen probléma, hogy rengeteg mobilnál a sötét mód a gépeléskor felugró billentyűzetre nem vonatkozik: tehát amikor pötyögünk, ugyanúgy a fehér és szürke hátteres virtuális klaviatúra jelenik meg a képernyő alsó részén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik