Tech

Itt a megoldás, ha nem tud belépni a Google-fiókjába

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor nem tudunk bejelentkezni a Google-fiókunkba, mert elfelejtettük a jelszavunkat, vagy akár a használt e-mail címünket – a legrosszabb eset pedig az, ha valaki feltörte azt, és megváltoztatta a bejelentkezési adatainkat. Vannak remek megelőzési módszerek ezen kellemetlen esetek elkerülésére (hackerek ellen például a kétlépcsős azonosítás bekapcsolása), de ha már megtörtént a baj, akkor is van pár lépés, amit megtudunk tenni.

Ha elfelejtette az e-mail-címét

Ha problémája adódik a Google-fiókba való bejelentkezéssel, mert a hozzátartozó e-mail címben egyáltalán nem biztos, vagy teljesen elfelejtette, a sikertelen próbálkozásoknál jobban jár azzal, ha a keresőcég Saját e-mail-cím megkeresése oldalán kér segítséget, majd követi az itt olvasható utasításokat. A felületen egyszerűen a telefonszámunkat, vagy a regisztrációkor megadott biztonsági e-mail-címet kell megadnunk.

Forrás: 24.hu

Ha elfelejtette a jelszavát

Sokkal gyakoribb viszont, hogy a jelszó okozza a galibát, de erre is van megoldása a keresőcégnek. A Fiók-helyreállítás felülete teljesen úgy néz ki, mint a fentebb említett e-mail-cím kereső oldal, csak itt az e-mail-címet vagy a telefonszámot kell megadnunk ahhoz, hogy elkezdhessük a visszaállítási folyamatot. Persze a folyamat összetettebb, mert a megadott biztonsági kérdésekre is válaszolni kell. Amennyiben nem sikerül igazolni a személyazonosságunkat, többször is próbálkozhatunk, de a Google számos hasznos tippet is ad ahhoz, hogyan sikerülhet megfelelően elvégezni a kért lépéseket.

Forrás: 24.hu

Ha ön nem felejtett el semmit, hanem feltörték a fiókját

Ebben a szomorú esetben is a Fiók-helyreállítási ablakot javasolt használni, és az utasításoknak megfelelően beírni a kért információkat. Amennyiben nem járunk sikerrel, érdemes egyenesen a Google felé jelezni a problémát ezen a linken és segítséget kérni az üzemeltetőktől.

A legfontosabb azonban mégis a megelőzés. Hogy milyen funkciókat érdemes használnia a Google-fiókjában, arról itt írtunk korábban:

Ezt kapcsolja be azonnal a Google-fiókjában, ha még nem tette volna!
Szánjon pár percet a fontos beállításokra, így később nem fog lesz oka bánkódni amiatt, hogy feltörték a fiókját.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik