Tech

Az egész Android elsötétülhet

Az androidos felhasználók egy része már jó ideje kéri a Google-től, hogy rendszerszinten legyen lehetőség sötét módot húzni a szoftverre, ami a jövőben akár teljesülhet is. Az Android Police legalábbis a Chromium bugkövetőjében kiszúrt egy erre utaló kommentet, és úgy tűnik, hogy az Android Q néven emlegetett, következő teljes értékű Androidban már használhatjuk is a beállítást.

Egy Google mérnök a bug leírásában azt is említi, hogy a funkció fejlesztésére már áldását adta a cég.

A Dark Mode (Sötét mód) egy elfogadott Q-funkció. A Q csapat biztosítva szeretne lenni arról, hogy minden előretelepített app natívan támogatja. Ennek érdekben szükségünk van az összes olyan UI elemre, amit át kell szabni május 2019-ig.” – írta a hozzászólásban.

A leírásban arról is szó esik, hogy a telefon kijelzőbeállításai közt lehet majd találni az opciót, így még inkább egyértelmű, mire készülnek a Google-nél.

Valahol erre számítani is lehetett, hiszen a keresőóriás egyre több szolgáltatásában teszi elérhetővé a sötét ablakokat, köztük a Google Phone, a Messages, a YouTube és a Google News is használja már. Az Android Q bétája mindenesetre pár hónapon belül elindul, így hamarosan még többet láthatunk a terv megvalósulásából.

Rég várt okosságot kaptak az androidosok
Androidon is használható a YouTube sötét témája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik