Tech

Nem fogja elhinni ezt a 25 milliárd pixeles képet

Ritkán találkozik az ember ilyen szemet gyönyörködtető panorámaképpel Sanghajról – főleg úgy, hogy a fotó 24,9 milliárd pixeles, és olyan közelre lehet benne nagyítani, hogy simán kivehető rajta az orrát túró pizzakiszállító srác, vagy a szuperhőst játszó gyerekek.

A képet a sanghaji kormány rendelte meg a BigPixeltől, ami ugyan korábban is csinált több milliárd pixeles fotókat nagyvárosokról, ez az első, hogy egy felhőkarcoló tetején állva panorámafotót ad ki ilyen minőségben. A 24,9 milliárd pixeles fotó Twitteren kezdett el terjedni, nem is véletlenül: órákig lehet vele játszani, és kinagyítgatni a különböző részleteket.

A twitterezők nem is voltak restek: volt, aki megtalálta a képen az apját, vagy kiszúrt két szuperhősöset játszó gyereket, de lebukott egy ételkiszállító srác is, aki a képen az orrát túrja.


Tényleg órákig el lehet játszani azzal, hogy a sanghaji emberek mindennapjait lesi az ember – elképesztő, hogy már készülhet olyan fotó, ahol majdnem minden egyes fűszál külön látszik, pedig egy felhőkarcoló tetejéről lőtték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik