Mobil

Bemutatjuk a szelfibotok Lamborghinijét

A DJI Osmo Mobile egy teljesen új szintre emeli a szelfi és úgy általában a mobilos felvételek minőségét.

A szelfi jött, látott, győzött, és nagyon nem akar kimenni a divatból. A mobilok gyártói az előlapi kamerák pimpelésével, az ugyanoda kerülő vakuval, szépítő effektekkel igyekeznek szebbnek mutatni bennünket, szelfibot ügyben azonban nagy előrelépések nem történtek – pedig az aluljáróban kapható dzsunka darabokon túl is van élet.

Van, nem is akármilyen: a főleg drónokban utazó DJI egy évvel ezelőtt már kiadott egy Osmo nevű, fogantyúval ellátott kamerát, de akkor azon egy dedikált objektív készítette a fotókat, videókat, a mobil csak képkeresőként szállhatott be a buliba. A DJI így meglépte, amit meg kellett lépni, és elkészült az Osmo Mobile, amit már kifejezetten a mobilos közönségnek szánnak.

A szerkezet lelke továbbra is az a speciális gömbcsukló, ami kiegyenlíti a kéz remegéséből adódó rázkódást, így sokkal egyenletesebb, természetes hatású videók készíthetők, például így:

A fogantyún több kezelőszerv is található, amivel a telefont tartó rész vezérelhető (a kapcsolat egyébként Bluetoth alapú). Ilyen például az automatikusan elkészülő panoráma fotó, vagy az ActiveTrack, ami a videó készítése alatt folyamatosan követi az ember arcát. De van még TimeLapse opció, vagy hosszú záridős felvételi lehetőség, amelyeknek mind az a titka, hogy a rögzítés és stabilizáció miatt az Osmo Mobile sokkal látványosabb eredménnyel szolgál, mintha egy tripodot, vagy a saját kezünket használtuk volna.

A gyártónak elég pontos elképzelései vannak arról, hogy kiknek lehet jó egy ilyen kiegészítő – már csak azért is, mert egy 110 ezer forint körüli luxus szelfibotot nem mindeni engedhet meg magának. Így elsősorban a videó bloggerek, sokat utazók, a munkájukat, hobbijukat folyamatosan dokumentáló emberek, YouTube-rek számára lehet jó befektetés a cucc, de persze bárkinek, aki profi mobilos videókat, fotókat szeretne gyártani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik