Kultúra

72 óráig nem lehet vélemény írni A gyűrűk ura-sorozathoz, hogy megelőzzék a trollkodást

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Amazon Prime-on futó A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 1000 évvel a híres eredeti trilógia előtt játszódik, az első néhány részt már látható a szolgáltatón. Véleményezni azonban még nem lehet, a megjelenés után 72 órát kell várni arra, hogy bárki hozzászólhasson a részekhez – írja a Deadline. Az Amazon szerint ezt nem A hatalom gyűrűi miatt vezették be, hanem kicsit korábban, de a pletykák szerint mégis a nagy költségvetésű sorozat első, nem túl pozitív kritikái után indították el.

Hivatalosan az Amazon nem kommentálta az új irányelveket. A források azonban megerősítették, és azt is állítják, hogy megelőzte az új A Gyűrűk Ura-sorozatot. A felülvizsgálatok frissített kezelését ismerő személyek szerint a 72 órás várakozási időszakot a nyár elején vezették be, de nem kifejezetten valamelyik film vagy sorozat megjelenése miatt.

Ehelyett az volt a célja, hogy minimalizálja a trollkodást vagy a sértő tartalmakat, valamint hitelesítse, hogy a megjegyzések tényleges nézőktől származnak.

A hatalom gyűrűit jól fogadták a kritikusok, a nézők viszont kevésbé, a leggyakoribb kritika az volt, hogy nagyban eltér a Tolkien által megálmodott történettől. 

A Netflixhez hasonlóan a Prime Video is fokozatosan megszüntette a csillagokkal ellátott, képernyőn megjelenő értékeléseit. A nemrégiben megújult Prime Video felhasználói felület minden filmnél vagy sorozatnál megjeleníti az IMDb felhasználói értékeléseket. Péntek este az IMDb besorolása 7,1 ponton állt a 10-ből, ami előrelépés a mindössze 24 órával korábbi szinthez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik