Szórakozás

„Nem vagyok szerencsejátékos, de nagyon meggyőző volt” – mondja az egyedülálló anya, akinek még az örökségét is lehúzta a Tinder-csaló

Sebastian Gorczowski / Getty Images (illusztráció)
Sebastian Gorczowski / Getty Images (illusztráció)
Az online térben szerelmet kereső háromgyerekes brit édesanya élete egy hónap alatt a feje tetejére állt. Csak sajnos nem egészen úgy, ahogyan azt elképzelte.

Minden megtakarítását elvesztette egy háromgyerekes édesanya, aki a Tinderen keresett szerelmet – írja a Sun című brit bulvárlap.

A dél-angliai Winsfordban élő Natalie Foster pár héttel ezelőtt matchelt a társkereső alkalmazáson egy James nevű, vagy ezen a néven bemutatkozó csalóval, aki ezalatt a rövid idő alatt kecsegtető kriptobefektetések ígéretével csalta ki a 42 éves nő összes félretett pénzét.

A férfi először meggyőzte Fostert, hogy szerezzen be egy kriptotárcát – egy virtuális pénztárcát, amely lehetővé teszi a kriptopénzek vásárlását és tárolását –, majd töltsön fel rá valódi pénzt, és kezdjen el kereskedni különböző kriptovalutákkal.

A csalás olyannyira meggyőző volt, hogy a sclerosis multiplexben szenvedő nő mind
a 6 ezer fontnyi – kicsit több mint 2,7 millió forintnak megfelelő – megtakarítását kockára tette. És, bár volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, mintha 86 ezer dollárt – mintegy 31 millió forintot – keresett volna az online kereskedéssel, végül az összes pénzét elvesztette.

„Hülyének érzem magam, nevetségesnek érzem magam – nem tudom elhinni, hogy én is egyike vagyok azoknak a nőknek, akikről a magazinokban olvasok” – nyilatkozta Foster, aki szerint a csaló az első pillanattól kezdve nagyon rámenős volt.

„Nagyon jóképű srácnak tűnt, szép kutyái voltak, és nagyon rámenős volt – de én nem voltam oda érte” – mondta.

A szélhámos először egy héttel azután hozta fel neki az állítólag kriptovalutázással egy vagyont kereső állítólagos nagybátyja történetét, hogy megismerkedtek az online térben.

Nem vagyok szerencsejátékos, de nagyon meggyőző volt. Azt mondta, hogy tegyek be 300 fontot, majd utaljam át egy kereskedési platformra. Megtettem, és aztán 80 font nyereséget termeltem

– mesélte Foster a beetetésről.

Néhány nappal később pedig már azt ígérte neki James, hogy a következő este „egy nagyon nagy este lesz”. És így is lett, csak nem romantikus, hanem anyagi értelemben.

Az egyedülálló anya ekkor újabb 2 ezer fontot (905 ezer forintot) fektetett be a platformon.

Aztán arról beszélt, hogy kapcsolatba lépett a nagybátyjával, aki azt mondta neki, hogy egy évszázadonként egyszer megtörténő üzleti lehetőség van készülőben, amivel 800 százalékos nyereségre tudnék szert tenni

– folytatta történetét az áldozat, aki ekkor a bankszámláján lévő összes maradék pénzt – mintegy 3500 fontot (1,6 millió forintot) – átutalta a kriptotárcájába.

Ezt követően pedig felvette vele a kapcsolatot WhatsAppon valaki, aki James nagybátyjának állította be magát. Foster szerint ezután annyira beindult a szekér, hogy a kriptotárca tartalma felment egészen 86 ezer dollárig. De amikor ő is be akart jelentkezni, hogy a képernyőn látható nullákban gyönyörködhessen, akkor a platform egy rövid időre azt írta neki, hogy túllépte a rajta tartható összeget, majd az összeg hirtelen nullára változott.

Ezután felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, akik azt mondták, hogy 20 százalékos adóval tartozom nekik egy New York-i bankszámlára, összesen 20 ezer font értékben

– mondta a nő, akinek csak ezen a ponton esett le, hogy egy átverés áldozata lett. Majd amikor Jamest szembesítette a dologgal, akkor a férfi egyszerűen csak letiltotta.

A kereskedésekből származó nyereségből a kezdeti 80 fontot leszámítva egyébként soha semmi nem tért vissza hozzá – így az áldozat összesen 6 ezer fontot veszített. „Ez volt életem megtakarítása, amit a nagyapámtól örököltem – teljesen kétségbeesett vagyok” – panaszkodott Natalie Foster, aki azóta jelentette az esetet a hatóságoknak, és egy ügyvédet is megbízott, hogy segítsen visszaszerezni a pénzét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik