Szórakozás

Babkonzerv vezetett szakításhoz a karantén alatt

És nem a bélműködés miatt.

A Twitteren egyre felkapottabb egy azóta törölt Reddit-bejegyzés, ami arról szól, hogy egy pár összeveszett a felhalmozott babkonzerveken. Nem tudtak ugyanis megegyezni, hogy megegyék azonnal, vagy elássák őket a fák közé, ha a koronavírus-járvány miatt „a dolgok még rosszabbra fordulnak”.

A BeanDrama név alatt futó reddites bejegyzés szerint a férfi vásárolt 30 bab- és 15 csicseriborsó konzervet, aztán egyik este, mikor chilit akart csinálni,

észrevette, hogy az összes bab eltűnt. Megkérdezte a barátnőjét, hova lettek, mire ő azt mondta, hogy elásta a fák közé.

A 30 éves férfi először azt hitte, csak viccel vele a szintén 30 éves nő, de aztán rájött, hogy nem, és a nő azért rejtette el, mert a vírushelyzet miatt „a dolgok még rosszabbra fordulhatnak”. A férfi erre azt mondta a párjának, hogy „nevetséges”, ahogy viselkedik, mire a válasz az volt, hogy nem, ő csak „megvédi a babjukat”, és azért esett erre a választása, mert „a konzervételek a legértékesebbek hosszútávon”. Úgyhogy tervezi is, hogy még többet ás el.

A vita pedig csak fokozódott, a nő még azt is kijelentette, hogy

nem veszélyezteti a babot,

aztán nem is szóltak egymáshoz.

A történeten elég sokan jót szórakoztak a kommentek alapján, ugyanakkor van, aki egyáltalán nem tartotta viccesnek. Arról írt, hogy ő vegetáriánus, és nagyon dühös azokra, akik feltankoltak az élelmiszerekből, így a babból, mert most egyszerűen nem tud hozzájutni, ha babot vacsorázna. (Mondjuk a vitát megíró férfi sem.)

A fent idézett bejegyzést aztán törölték a reddites adminok, valószínűleg azért, mert úgy gondolták, hogy kamu, de az írója egy következőben megerősítette, hogy nem, sőt!

Másnap ugyanis a férfi tovább kérlelte a nőt, hogy mondja meg, hova ásta el a konzerveket, mutassa meg, vagy legalább egy térképet rajzoljon hozzá. Nem akart ebből engedni, bár már ő sem értette teljesen, miért nem.

Végül szakított velem. A bab miatt.

– írta a férfi, majd azzal folytatta:

Elvesztettem életem szerelmét, mert nem hagytam azt a fránya babot. Teljesen meg vagyok rökönyödve. Elköltözött. És nem csak, hogy összetört a szívem, de most már a teljes lakbért is ki kell fizetnem, ahelyett, hogy csak a felét fizetném, ami egy elég komoly pénzügyi kérdés.

Itt a vége a második üzenetének. Szerintetek ez valóban megtörtént vagy csak kitalálta?

Kiemelt kép: Getty Images/Christian Zachariasen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik