Szórakozás

Az internet egy része azon pörög, hogy Ariana Grande hallható-e Mac Miller egyik posztumusz számán

A netdetektívek felvették online nyomozósapkáikat.

Kijött Mac Miller első és egyben állítólag utolsó poszthumusz albuma, a Circles, amit tragikus halála előtt már nem tudott teljesen befejezni, úgyhogy producere az ötletei alapján befejezte a nagyrészt már felvett anyagot. Az egyik dal pedig az internet egy szegletét teljesen lázban tartja, az I Can See című számon ugyanis sokan a rapper exének Ariana Grandénak a hangját vélik hallani háttérvokálként.

A Vulture megkérdezte az énekesnő képviseletét, akik nem kommentálták a dolgot. Ez egyébként gyanús is lehet, hisz ha nem ő van a számon, mondhattak volna nemet is. Sőt, Grande pár napja ezt tweetelte:

Imádok több harmóniát hozzáadni a számokhoz, mint amennyit észrevesznek rajta elsőre az emberek, meg többet, mint amennyire bárkinek szüksége van vagy szeretne.

Ez alapján sok rajongónak egyértelmű volt, hogy biztos a Mac Miller dalra utalgat. De azért annyira ne éljük bele magunkat.

A rapperrel harmonizáló hang lehet, hogy Grande, de lehet, hogy csak valaki, akinek esetleg hasonlít a hangja az övéhez. Az, hogy a stábja nem kommentálta, jelentheti azt is, hogy nem érték el időben az énekesnőt, vagy éppen ők maguk se tudják. Grande ugyanis többször is közreműködött Millerrel a múltban. Lehet, hogy tényleg az énekesnő hallható a számon, de akkor sem biztos, hogy konkrétan a számhoz lett rögzítve a közreműködése és tud egyáltalán róla biztosan, simán lehet, hogy egy régi nem használt hanganyagot adtak hozzá a számhoz, amire korábban engedélyt adott már. Ami a harmóniás tweetet illeti, sokkal inkább úgy jön le, mintha a saját zenéjéről beszélne, a saját számaihoz ad hozzá többet, mint amennyit bárki észrevesz elsőre.

Az utóbbi években láttunk már példát rá, hogy mondjuk meggyőződése volt az internetnek, hogy Kali Uchis hallható Tyler The Creator tavalyi albumán, pár nappal később meg kiderült, hogy igazából Solange vokálozik rajta. Ahogy arra is, hogy Frank Ocean Blonde című lemezén Beyoncé háttérvokálozik alig észrevehetően az egyik számon. Szóval erősen kérdőjeles, úgyhogy mi a kedves olvasókra bíznánk a dolgot. Grande vagy nem Grande hallható a számon?

Ariana Grande hallható a számon?
Igen
Nem
Created with Poll Maker

Kiemelt kép: GC Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik