Szórakozás

A Wall Street pillangói létező személyek, és egyikük perrel fenyegetőzik a film miatt

Magyarországon szeptember végén mutatják be a Hustlers című filmet, ami magyarul A Wall Street pillangói címet kapta. Ez az, amiben Jennifer Lopez, Constance Wu, Cardi B és Lili Reinhart, na meg Lizzo is játszik. Mivel a film sztorija megtörtént eseményeken alapul, így nehéz nem spoilerezni, vagyis aki szeretne csodálkozni a film végén, az inkább a bemutató után olvassa el ezt a cikket.

A film Jessica Pressler New York magazinban megjelent Hustlers at Scores című írását veszi alapul. A cikk azokról a sztriptíztáncosokról szól, akik módszeresen meglopták a hozzájuk járó Wall Street-i bankárokat. A nőket végül elkapták, de a dolgot megúszták börtönbüntetés nélkül. De mi történt azóta a két főszereplővel, Samantha Barbashsal és Roselyn Keóval? Röviden annyi, hogy Keo boldogoan promózza a filmet és fotózkodik Jennifer Lopezzel, illetve az őt alakító Constance Wuval, Barbash pedig perrel fenyegetőzik. És persze ennyivel is el lehet intézni a dolgot, de ennél azért izgalmasabb ez a két nő.

Barbash és Keo több százezer dollárt (forintban több tízmilliós nagyságrend) szedett ki New York leggazdagabb férfijaiból mindenféle okossággal, meg néha egy kevés drog és pár prostituált segítségével. Pressler 2015-ös cikke egyfajta modern kori Robin Hood-történetként ír a két nő vezette csalássorozatról.

Roselyn Keo

Keót a filmben Constance Wu alakítja. Barbash mellett ő volt az egyik vezetője az előre megtervezett lopásoknak, amiből annyi pénzt szedtek össze, hogy abból telepakolhatták a gardróbjukat dizájnercuccokkal, garázsukat pedig luxusautókkal. 2014-ben azonban, miután kiderült, hogy honnan és hogyan szerezték a pénzt, Keo vádalkut kötött. Ahogy akkoriban Presslernek elmondta:

Belegondoltam, és rájöttem, hogy a lányok közül én vagyok az egyedüli, akinek van agya, gyereke és jövője.

Hogy ő mit árult el cserébe azért, hogy ne menjen börtönbe, az pontosan nem derült ki, mindenesetre öt év próbaidővel megúszta. Most épp próbálja újra felépíteni az életét lányával együtt, ehhez pedig elég nagy segítség számára a film, amit ügyesen ki is használ. Ennek örömére ugyanis írt egy könyvet The Sophisticated Hustler címmel, amiben nem a filmben is látható történetre koncentrál, hanem inkább bemutatja egy sztripper hétköznapjait. Saját magát egyébként Jordan Belforthoz hasonlította, aki szervesen közreműködött a róla szóló A Wall Street farkasa című film készítésében, bár később már arról beszélt, hogy a sztori, amit Presslernek elmondott, valójában fikció.

Könyvét lányának ajánlotta, aki miatt szerinte jobb anya és jobb ember lett belőle. Keo egyébként kifejezetten örül a filmnek, boldogan szelfizgetett az őt alakító Wuval, illetve Jennifer Lopezzel is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

📚The Sophisticated Hustler🇨🇳🇰🇭 (@roselynkeo) által megosztott bejegyzés, Aug 18., 2019, időpont: 9:07 (PDT időzóna szerint)

Samantha Barbash

Keóval szemben viszont egyáltalán nem örül a film elkészültének Samantha Barbash, aki konkrétan perrel fenyegeti az őt alakító Lopezt és a filmet készítőket. 2017 áprilisában az akkor 43 éves Barbasht bünösnek találták, de Keóhoz hasonlóan ő is megúszta a dolgot öt év próbaidővel. Ő azt mondja, a film egy olyan cikk alapján készült, ami tele van hamis állításokkal, ezért jogi úton szeretné bizonyítani az igazságot. A New York Postnak még áprilisban azt mondta:

Hamis sztoriból dolgoznak. Nem voltam sztripper. Amikor az látszik, hogy JLo rudakon, meg ilyeneken pörög, az nem én vagyok. Az én történetemmel keresi meg a pénzt. De ha engem akar játszani, akkor jobban tenné, ha az igazat mutatná meg. Velem kellett volna dolgozniuk, nem ellenem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Samantha Barbash 💋👸🏻™️ (@iam_missfoxita) által megosztott bejegyzés, Dec 31., 2018, időpont: 8:31 (PST időzóna szerint)


Bár tervezi, a jogi lépéseket egyelőre nem tette meg, ügyvédje javaslatára ugyanis először inkább megnézi a filmet. Persze nagyon azért nem kell aggódni Barbash lelkiállapota miatt, mert hát természetesen ő is írt egy könyvet, aminek megjelenését teljesen véletlenül pont a film megjelenéséhez időzítettek. Barbash a könyvben elmondja a saját igazát, azt, amit szerinte a filmen is meg kellett volna jeleníteni. Nemrég a Page Sixnek hosszan nyilatkozott a témában, akkor azt mondta:

Leginkább VIP klienseim voltak. az volt a dolgom, hogy biztosítsam a szórakoztató körülményeket, a lányokat és a hangulatot. A legdögösebb lányokat szerveztem a partikra. Olyan lányokat, akiknek hibátlan alakjuk és szép arcuk volt. És ott volt a többi lány, akiket a piszkos munkára küldtünk. Az ő feladatkörükbe időnként egy kis szexuális tevékenység is bekerült. Ezek a partik azonban rengeteget fizettek a lányoknak és nekem is.

Vagyis ragaszkodik ahhoz, hogy ő nem sztriptíztáncosként, hanem egyfajta kerítőként dolgozott. Barbash egyébként a könyvírás mellett jelenleg azzal keresi a pénzt, hogy egy spa-t vezet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Samantha Barbash 💋👸🏻™️ (@iam_missfoxita) által megosztott bejegyzés, Júl 13., 2019, időpont: 10:18 (PDT időzóna szerint)

Keón és Barbashon kívül két másik szereplője is van a történetnek, Marsi Rosen és Karina Pascucci. Előbbi négy hónapot töltött a börtönben, és most próbál kimaradni a film körül kialakult felhajtásból, utóbbi pedig bár először úgy tűnt, hogy teljesen ártatlan volt, végül négy hónapon át minden hétvégéjét egy börtönben kellett töltenie, emellett pedig még öt év próbaidőt is kapott. De azért a film egyik bemutatóján ott volt és pózolt egy sort Roselyn Keóval, illetve a róluk cikket író Jessica Presslerrel.

Balról jobbra: Elaine Goldsmith-Thomas, Roselyn Keo, Jessica Pressler és Karina Pascucci – Fotó: John Parra/Getty Images for STXfilms / Alexander Wang

Kiemelt kép: Jennifer Lopez és Constance Wu a Hustlers című filmben – Adrian Edwards/GC Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik