Szórakozás

Tangákat posztolnak az emberek egy szexuális erőszak miatt

A Twitteren elkezdett terjedni a #ThisIsNotConsent hashtag, miután egy szexuális erőszakkal vádolt 27 éves támadót a 17 éves áldozat tangája alapján mentettek fel. Az ír bíróság esküdtjeinek a védőügyvéd záróbeszédében azt ecsetelte, hogy gondoljanak a lány „csipkés tangájára”, amit azon az estén viselt.

A bizonyítékok kizárják a lehetőségét annak, hogy vonzódott a alpereshez és nyitott volt arra, hogy találkozzon és legyen valakivel? Nézzék meg, hogyan öltözött fel. Egy tangát viselt csipkés elülső résszel

– mondta Elizabeth O’Connell.

Noeline Blackwell, egy dublini szexuális erőszak áldozatait támogató szervezetnek a vezetője azt mondta az Independentnek, hogy egyáltalán nem lepte meg, hogy a tinédzser alsóneműje állt a védelem középpontjába, hogy azért támadták meg, mert kihívóan öltözködött. Blackwell szerint sokszor ezeket az áldozattal szembeni sztereotípiákra építik fel ügyvédek a vádlott védelmét.

A támadót végül felmentették, ami miatt elég sokan mérgesek lettek, és a #ThisIsNotConsent hashtag alatt saját alsóneműjük képével tiltakoznak az áldozathibáztatás ellen.

Kiemelt kép: Thinkstock, via Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik