Forma-1

Ralf Schumacher kiosztotta Vettelt, Ricciardót és Sergio Pérezt is

Mark Thompson/Getty Images
Mark Thompson/Getty Images

Ralf Schumacher szerint az elvárások alatt teljesítenek a csapatot váltó pilóták a Forma-1 2021-es szezonjában.

Kapcsolódó
Hamiltonnak jól jött a piros zászló, de Verstappené lett az Emilia-Romagna Nagydíj
Őrült csúszkálások tarkították az imolai versenyt.

Az 1997 és 2007 között 181 nagydíjon szereplő pilóta, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, a Sky Sportsnak adott interjút az idei évad eddigi két futamával kapcsolatban. Schumacher nem kedveskedett a beszélgetés alatt.

Sebastian Vettel a semmi közepén autózik. Elromlott a féke, a sebességváltója, ráadásul meg is büntették. A szerencsétlenség megint szorosan a nyomában járt. Ezért nehéz a teljesítményét értékelni. Nem sajnáltatja magát, ezt a futam után is mondta, de tényleg ugyanolyan peches, mint a Ferrarinál, csak most zöld a kocsija

– idézi a Planet F1 Schumachert, aki aztán a többi csapatot váltó versenyzőt sem kímélte.

„Már most két verseny lemaradásban van, hogy bizonyítsa, jobb a csapattársánál. Három tapasztalt pilóta is új csaptban van, de még semmit sem tettek le az asztalra. Vettel, Pérez és Ricciardo még nem érkezett meg teljesen, de ez csak idők kérdése a főnökeik szerint.

Korábban ehhez fogható türelem nem volt a sportágban. Persze több tesztpilótánk volt, de ha az eredményeink nem voltak elég jók, kitettek minket egy szempillantás alatt.”

Unokaöccséről, a Haasban szereplő Mick Schumacherről is beszélt, de szűkszavúan csak annyit mondott, hogy az imolai hiája ellenére, amikor a bokszutcában letörte az első szárnyát a gumik melegítése közben, biztató az első két verseny, mert gyorsabb a csapattársánál.

A három kritizált pilóta egyébként a csapattársa mögött van, Pérez pontot sem szerzett az Emilia Romagna Nagydíjon, így verstappen jócskán előtte jár. Vettelnek esélye sem volt pontot szerezni, így Lance Stroll megelőzi és Ricciardo is 13 ponttal Lando Norris mögé szorult.

A világbajnokság állása két futamot követően

versenyzők:
1. Hamilton 44 pont
2. Verstappen 43
3. Norris 27
4. Leclerc 20
5. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 16
6. Sainz 14
7. Ricciardo 14
8. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 10
9.  Gasly  6
10. Stroll 5
11. Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri) 2
13. Ocon 2
14. Fernando Alonso 1 (spanyol, Alpine)

 

csapatok:
1. Mercedes 60 pont
2. Red Bull 53
3. McLaren 41
4. Ferrari 34
5. Alpha Tauri 8
6. Aston Martin 5
7. Alpine 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik