Forma-1

Russell: Ha 320-szal ütközöl, megáll a szíved egy pillanatra

Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images
Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images

Max Verstappen nyerte az idény második Forma-1-es futamát, az Emilia Romagna Nagydíjat, amelyet félbe kellett szakítani, amikor Valtteri Bottas és George Russell összeütközött.

A karambol miatt mindkét pilóta a másikat hibáztatta, Russell dühösen szállt ki az autóból, majd odament reklamálni Bottashoz, és megütötte a sisakját, mire a finn pilóta bemutatott neki.

Az Autosport azt írja, Russell azt kérdezte ingerülten Bottastól, hogy meg akarta-e ölni mindkettőjüket, a csapatrádióban pedig minősíthetetlen jelzővel illette a finn riválist. A versenybírók végül egyiküket sem büntették meg, Russell pedig azt nyilatkozta, a napokban felhívja Bottast, hogy tisztázzák az esetet.

„A pillanat hevében érzelmek és indulatok törnek elő, de nem szeretnék senkivel sem haragban lenni a pilóták közül. Szóval szeretném megbeszélni ezt vele, és biztos vagyok benne, hogy a héten felhívjuk egymást, és magunk mögött hagyjuk a történteket, hogy aztán rossz érzések nélkül folytathassuk az idényt. Versenyzők vagyunk, harcolunk egymással a minél jobb helyezésért, és ez az ütközés mindkettőnk számára szomorú élmény.

Az ember szíve megáll egy pillanatra, amikor 320 kilométer per órás sebességnél ütközik, és nem tudod, mi fog történni. A dühöm annak szólt, hogy úgy éreztem, Bottas a balesetnél mindkettőnk életét veszélybe sodorta

– nyilatkozta Russell.

A 23 éves brit pilóta tagja a Mercedes fiatal versenyzőket támogató programjának, és tavaly a koronavírusos Lewis Hamilton helyére beugorva a Mercedes színeiben indult a Szahíri Nagydíjon, ahol a csapat nagy hibája miatt elúszott a győzelmi esélye, és végül 9. lett.

Kapcsolódó
Katasztrófa a Mercedesnek, Russell könnyei a csalódásnak szóltak
Így látta a világ az őrült Szahíri Nagydíjat.

Sokan úgy vélik, 2022-ben Russell váltja majd Bottast, és Russellnek volt egy karcos megjegyzése, amikor a baleset után azt mondta, nem biztos, hogy Bottas más riválissal is annyira keménykedett volna az ütközést megelőző esetnél. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke erre csak annyit mondott, baromság, amit Russell állít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik