Forma-1

Hamiltonnak jól jött a piros zászló, de Verstappené lett az Emilia-Romagna Nagydíj

Mark Thompson/Getty Images
Mark Thompson/Getty Images

Max Verstappen nyerte a csúszkáló autókkal tarkított Emilia-Romagna Nagydíjat.

A holland pilóta agresszíven előzte meg a pole-ból rajtoló Lewis Hamiltont, de a második körben már szükség volt a biztonsági autóra. Nicholas Latifi kétszer is kisodródott ugyanis, a második alkalommal Nyikita Mazepinnel ért össze, ami után a gumifalban kötött ki.

Kapcsolódó

A szemerkélő eső másokat is becsapott, Mick Schumacher a bokszutca végében vágta oda az autója orrát a falhoz, amikor melegíteni próbálta a gumit. Ezután viszont a bokszutcát lezárták, így első szárny nélkül kellett több körön át mennie a biztonsági autó ideje alatt.

Ezután kevesebbet hibáztak a versenyzők, az eső viszont elállt és miközben a pálya csak az ideális íven száradt meg, a csapatok már lágyabb gumikeverékekre váltottak. Ennek a 33. körben lett jelentősége, amikor Hamilton a nedves részhez ért, ami után második helyről a kavicságyban landolt.

Míg a brit címvédő ebből próbált kijönni, hatalmas szerencséjére szüneteltették a futamot. Valtteri Bottas és George Russell ugyanis összeütközött és a két autó totálkáros lett, a versenyzők pedig össze is szólalkoztak. Szünet után Hamilton a kilencedik helyről mehetett neki a futamnak, de megbütykölt autóval.

Kapcsolódó

Abban is szerencsés volt, hogy Sergio Pérez kisodródott az újraindításkor a pályáról, így aztán a címvédő szép lassan becserkészhetett mindenkit.

Verstappent viszont nem érhette már el, ennek ellénére első helyen maradt az összetettben, mivel a leggyorsabb kört Hamilton futotta. A dobogó harmadik fokára az egész nap remekül versenyző Lando Norris fért oda.

 

Forrás: sofascore.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik