Forma-1

Russell és Bottas nem kapott büntetést az ütközésért, Stroll és Räikkönen viszont másért igen

Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images
Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images

Kimi Räikkönen elbukta a 9. helyért járó pontjait az Emilia-Romagna Nagydíjon.

Kapcsolódó
Hamiltonnak jól jött a piros zászló, de Verstappené lett az Emilia-Romagna Nagydíj
Őrült csúszkálások tarkították az imolai versenyt.

A versenyfelügyelők vasárnapi döntése értelmében több pilóta is büntetést kapott. A kilencedikként célba érő finn versenyző a szünet utáni újraindítást megelőzően megpördült, de nem vette vissza a helyét. Ilyenkor az első Safety Car vonaláig megtehette volna, de mivel ez elmaradt, Räikkönennek a bokszból kellett volna rajtolnia. Büntetésként 30 másodpercet kapott, amivel a 13. helyre csúszott vissza.

Nem kapott viszont büntetést a piros zászlót okozó George Russell és Valtteri Bottas. A két pilóta a 33. körben ütközött, amikor a pálya egy része száraz volt, de a jelentős része meg nedves, ez vezetett a balesethez. A két pilóta egymást okolta, a felügyelők versenybalesetnek minősítették az esetet és salamoni döntésként nem büntettek senkit.

Kapcsolódó

Lance Strollt viszont igen, a kanadai a 11. körben úgy előzte meg Pierre Gaslyt, hogy elhagyta közben a pályát és mivel nem adta vissza a helyét, öt másodperccel megbüntették. Ezzel hetedikről a nyolcadik helyre esett vissza. Juki Cunoda is ötmásodperces büntetést kapott, de mivel ő egyébként is 13. lett a futamon, ezzel nem sokat veszített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik