Foci

Ezen a statisztikán minden liverpooli lelke megtörik egy kicsit

A Liverpool FC összeségében alaposan lefocizta a pályáról vasárnap este a Manchester United csapatát, ennek dacára simán előfordulhatott volna, hogy pontokat hullajt Jürgen Klopp együttese.

A Liverpool lefocizta a Manchester Unitedet
Szinte végig bekkeltek a Vörös ördögök, a csereként beálló Xherdan Shaqiri lett a Pool hőse.

Ennek egyik oka, hogy az első félidőben a csapat nyáron igazolt kapusa, Alisson Becker egy sima beadást kiejtett a kezéből, ebből tudtak egyenlíteni a Vörös Ördögök. A brazil játékos érkezésével stabilizálódott a helyzet a kapuban, azonban az Opta statisztikusai érdekes dologra bukkantak:

az előző idényben Simon Mignolet és Loris Karius összesen két olyan hibát követtek el, amiből azonnal gólt kapott a Liverpool. Alisson egymaga kettőnél jár már fél év alatt.

Persze ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni – elég, ha csak a Bajnokok Ligája hatodik csoportmeccsére gondolunk, ahol az utolsó percben tartotta BL-ben a csapatot a brazil hálóőr. Ugyanakkor érdemes belegondolni, mennyit pocskondiázták a belga és a német kapust is, miközben Alissont mindenki élteti.

Hiába, a statisztika sok mindenre rávilágít, de néha nagyon megtévesztő is lehet. Azt a magabiztosságot, amit Alisson sugároz, nem lehet adatokkal visszaadni.

Nyitókép: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik