Foci

A PSG megsemmisítő győzelemmel söpörte be a Szuperkupát

A Paris Saint-Germain megsemmisítő 4-0-s győzelmet aratott az AS Monaco ellen, így könnyedén spöpörte be a francia Szuperkupát szombat délután. A találkozón végig domináló párizsiak első góljára kicsit több, mint fél órát kellett várni, de nagyon megérte: Ángel Di María gyönyörűen lőtte ki a bal fölső sarkot szabadrúgásból.

Percekkel később Stanley N’Soki beadásából Christopher Nkunku passzolt közelről a kapuba, így félidőre komoly lemaradásban volt már a Monaco. Fordulás után jóval aktívabbak is voltak, ám Gianluigi Buffon eszén nem tudtak túljárni. Túloldalon viszont N’Soki tarthatatlan volt a bal szélen, a 67. percben át is hámozta magát a védelmen, a középre lőtt passzát pedig csak okosan a kapuba kellett lőnie Timothy Weah-nak. A kegyelemdöfést Di María adta vitte be a lefújás előtt nem sokkal.

Győzelmével a PSG már nyolccal többször nyerte meg a Szuperkupát, mint bármelyik másik francia csapat. Idén ráadásul úgy hozta ezt össze, hogy Neymar csak az utolsó negyed órában szállt be. A Thomas Tuchel-féle csapat eddig nagyon jónak tűnik.

Nem mellesleg pedig Buffon máris egy trófeával gazdagodott új klubjában.

Végeredmény – Francia Szuperkupa

Paris Saint-Germain – Monaco 4-0 (2-0)
Gólszerző: Di María 33., 92., Nkunku 39., Weah 67.

Kiemelt fotó: Zhizhao Wu/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik