Foci

Valamit nagyon jól csinálnak Felcsúton

Tavaly 1,5 milliárd forint jutott a felcsúti alapítvány számára a TAO-pénzekből. Ezzel a 2011 óta megkapott teljes összeg 6,8 milliárd forintra emelkedett. Ők az elsők.

A kormány kiemelt ágazatként kezeli a sportot, ami nem csak szóban, hanem 2011. július elseje óta társasági adókedvezmény (TAO) formájában is testet ölt. Ha a nyereséges vállalkozások támogatni akarják a látvány-sportágakat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) lehetőség van arra, hogy társasági adókötelezettségük legfeljebb 70 százalékáig rendelkezzenek annak felhasználási területét illetően.

Felcsúton célirányosan infrastruktúra fejlesztésre költik a TAO támogatást
Forrsá: tenytar.blog.hu

Támogatás céljai törvényben meghatározottak, ezért a befolyó pénzt többek között utánpótlás-nevelésre, a képzéssel összefüggő feladatokra, infrastruktúra fejlesztésére, beruházásokra, felújításokra lehet fordítani. Az igénylő sportszervezetnek erről egy sportfejlesztési programot kell készítenie, aminek megfelelőségéről a sportági szövetség, majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) dönt.

Nem csoda, ha a régóta várt és hiánypótló sportfinanszírozásért hatalmas a versenyfutás. A legnagyobb szeletet természetesen a magyar sportolók több, mint 50 százalékát felmutató labdarúgó sport kapja. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján pontos kimutatás található a TAO-pénzek felhasználásáról, mely alapján az mfor.hu honlap készített összesítést.

Ebből kiderül, hogy mint az elmúlt években mindig, úgy 1,5 milliárd forinttal 2013-ban is a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány volt a legvonzóbb a “sportérzékeny” vállalkozások számára, míg összességében is toronymagasan a legnagyobb összeg folyt be eddig a szervezet kasszájába. A fenti képen még csak építési stádiumban látható legnagyobb beruházást, a Pancho Arénát április 21-én, a Puskás-Suzuki Kupa döntője napján adják át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik