Sport

Csoportos nemi erőszakkal vádolják az NFL-játékost

Joshua Bessex / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Joshua Bessex / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nem feltétlenül jó előjel, ha egy amerikaifutballista NFL-karrierje csoportos nemi erőszak vádjával kezdődik. Márpedig Matt Araiza esetében ez történt.

A Buffalo Bills áprilisban draftolt 22 éves játékosát két másik társával együtt azzal vádolják, hogy tavaly megerőszakoltak egy 17 éves lányt. Az ESPN birtokába került perirat szerint Araiza és két korábbi egyetemi csapattársa Zavier Leonard, valamint Nowlin Ewaliko leitatták, elbódították és körülbelül másfél órán keresztül megerőszakolták a lányt.

Dan Gilleon, a keresetet benyújtó ügyvéd elmondta, hogy a Buffalo Bills még július végén értesült a vádakról. A klub a közleményében elismerte, hogy csak a közelmúltban jutott tudomására az eset.

A panasz súlyossága miatt alapos vizsgálatot folytattunk, azonban mivel ez egy folyamatban lévő polgári ügy, egyelőre nincs több mondanivalónk ezzel kapcsolatban.

Az NFL nem kívánt nyilatkozni, de miután az állítólagos nemi erőszak még azelőtt történt, hogy Araizát draftolták volna, így rá nem vonatkozna a liga magatartási politikája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik