Sport koronavírus

Idiótának nevezte az NBA-kosaras a járvány alatt egymás hegyén-hátán partizókat

Az Amerikai Egyesült Államokban május utolsó hétfője az Emlékezés Napja, amikor azokra a férfiakra és nőkre emlékezik az ország, akik katonai szolgálatteljesítés közben vesztették az életüket.

Egyes helyeken már a hétvégén megkezdődött az ünneplés, a Missouri államban található Lake of the Ozarks víztározó területén medencés partit rendeztek, ahol hatalmas volt a tömeg.

Mindez azért problémás, mert a koronavírus-járvány miatt az USA-ban is állandó téma a távolságtartás – a videót elnézve ez volt az utolsó dolog, amire a bulizók odafigyeltek.

Missouriban már 12 ezer fertőzöttet regisztráltak, és a Twitteren komoly vita alakult ki a hétvégi eset miatt, a kommentelők egy része azon az állásponton volt, hogy a bulizók jól döntöttek, nem kell megijedni a vírustól, míg a másik tábor fogta a fejét, hogyan lehetnek ennyire felelőtlenek az emberek.

Utóbbi táborba tartozik az NBA-ben kosarazó Meyers Leonard, aki a Twitter-oldalára csak annyit írt: „Mindannyian idióták vagytok. Pont.”

Az Egyesült Államokban a hétvégi adatok alapján 1,6 millió fertőzött van, és közelít a 100 ezerhez a járvány halálos áldozatainak a száma.

A világ legfertőzöttebb országában 1,6 millió koronavírusos van
Vasárnap megnyitottak sok tengerparti strandot az Egyesült Államokban, roham volt.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik