Sport

A kajakkapitány a kizárásról: Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna

Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna. Hidegzuhanyként ért, edzőjük, Somogyi Béla a verseny előtt és a verseny napján is leellenőrizte a hajó súlyát, ami 18,05 kg volt. A verseny után 17,20 kg-ot mutatott a mérleg, és nem tudjuk az okát, hogy mi történhetett. Béla nagyon precízen meg szokta csinálni az ellenőrzést, úgyhogy nem gondolom, hogy ez most elmaradt volna. Nem is tudom felfogni, hogy mi történhetett. 80 dekát nem lehet elnézni, ezért sem találok az esetre magyarázatot. A bíróknak egyértelműen igazuk volt, ez a szabály, sajnos mindenki mással ugyanez történt volna

– nyilatkozta Hüttner Csaba, a kajak-kenusok szövetségi kapitánya a Kárász Anna, Kozák Danuta kajapáros kizárásáról, amely sokkolta a magyar csapatot, hiszen a címvédő duó járt rosszul.

Kizárták a Kozák Danuta, Kárász Anna párost a vébéről
Hiába nyerték meg az előfutamot, elmarad a címvédés.

Hüttner azt is elmondta, mindent megpróbáltak, tárgyaltak a versenybírókkal is, de abban igazat adtak nekik, hogy ha a magyar egység visszakerülne a középfutamba, akkor a bírók szerepét kérdőjelezné meg mindenki.

A legfontosabb a szabályok betartása

– hangsúlyozta Hüttner.

A szakvezetés a maximális számú, hat kvóta megszerzését tűzte ki célul a női kajak szakágban, és erre még mindig megvan a lehetőség. Az 500 méteres négyes négyet, Kozák egyesben és a 200 egyesben érdekelt Lucz Dóra egyet-egyet gyűjthet.

Hüttner azt mondta: biztos benne, hogy meglesz a hat kvóta, ha nem Szegeden, akkor a jövő évi pótkvalifikáción.

A szegedi Kárász csak ebben a számban versenyezett a vb-n, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben lesz érdekelt, amelyben szintén címvédő.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik