Sport

Kizárták a Kozák Danuta, Kárász Anna párost a vébéről

A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Jól sült el a sérülés miatti csere a kajak-kenu vébén
Csipes Tamara és Kopasz Bálint is jól szerepelt, mindketten futamgyőzelemmel jutottak tovább.

A K-2 500 méteres olimpiai számban címvédőként induló duó hiába nyerte meg az előfutamot,

a magyar kettős hajója könnyebb volt a megengedettnél a mérlegelésnél. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kozákék hajója 80 dekával kevesebb volt, mint azt a szabály megengedi. A magyar stáb is elvégzett egy ellenőrző mérést, amelyen ugyanez az eredmény született.

A kizárás miatt nem kap a magyar csapat ebben a számban olimpiai kvótát a vébén. Kárásznak ezzel véget is ért a vébé, az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben lesz érdekelt, amelyben szintén címvédő.

A 19 éves Nagy Bianka, a magyar csapat legfiatalabb tagjaként ért célba másodikként a női C-1 200 méteren. Szintén középdöntőbe jutott Bodonyi András is, aki a már nem olimpiai számnak minősülő C-1 500 méteren negyedikként végzett előfutamában.

Bár a férfi K-2 500 méter sem ötkarikás szám már, ebben Noé Zsombor és Bogár Gábor akkorát hajrázott, hogy a német egységet lehagyva megnyerték az előfutamot, így rögtön a szombati döntőbe kerültek.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik