Sport

Cseh Laciék három éve jutalom helyett csak vállveregetést kapnak

Alig egy hetes hír, hogy a százszoros magyar, kétszeres világbajnok és hat olimpiai éremmel büszkélkedő Cseh László, a vb-bronzérmes Németh Nándor és az Eb-harmadik helyezett Burián Kata klubot vált, Egerből Zuglóba teszik át a székhelyüket.

Plagányi Zsolt edző elárulta elsősorban a tanítványai érdekét képviselve jutott arra, hogy a 2020-as tokiói olimpia érdekében mindenképpen váltani kell.

Próbáltam csitítani a kedélyeket, nyugtatni az elégedetlen versenyzőket, a munkaadókat pedig azzal szembesíteni, hogy 2017-ben az Eger volt a legeredményesebb hazai úszó szakosztály, de így sem jutottam egyről a kettőre. Ma is úgy gondolom, hogy Cseh Lacinak a 2015-ös világbajnoki győzelméért jutalom járt volna, ahogy tavaly Németh Nándinak is, aki a Duna Arénában a 4×100 gyorson vb-bronzérmet nyert váltó tagja volt. Be kellett érniük elismerő vállveregetéssel, egyszóval már akkor ketyegett a bomba, csak az volt a kérdés, hogy mikor robban. Egerben a városnak többre kellett volna értékelnie azt, amit a válogatott úszók felmutattak, és amit a jövőben a város hírnevéért tehetnek.  Be kellett látnunk, hogy a vízilabdázók mögött – bármit is produkálunk – mindig is csak másodhegedűsök lehetünk. Nem egészen két évvel a tokiói olimpia előtt mindannyiunknak kezdett elege lennie a buksisimogatásból, ezért jutottunk arra, hogy minimum 2020 végéig biztosabb hátteret nyújtó klub után nézünk. Amit az Egertől kaptunk, azért hálával tartozunk, de a válásnak ettől függetlenül be kellett következnie

– adott betekintést a döntés hátterébe Plagányi Zsolt az SzPress Hírszolgálatnak.

Az edző azt sem titkolja, hogy az Eger marasztalni próbálta a legjobb úszóit, de nem tudott versenyképes ajánlatot tenni a „kérőkhöz” képest.

Novemberben a legtehetségesebb fiatal úszó, Milák Kristóf is a klubváltás mellett döntött. A 2017-es vb ezüstérmese és edzője, Selmeci Attila Érdet hagyta ott a Honvéd kedvéért hasonló körülmények között.

Milák Kristóf a jövőjét befolyásoló bejelentést tett
Eddigi klubja nem tudta, vagy nem akarta tovább támogatni legjobb egyéni sportolójának felkészülését. Furcsa történet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik