Sport lineup

Őrült összeget fog keresni a 22 éves kosaras

Pörög az élet Minnesotában. A napokban terjedt el a pletyka, hogy a csapat egyik legfontosabb játékosa, Jimmy Butler azt szeretné, ha elcserélnék, szombaton pedig a legjólértesültebb NBA-s szakíró, Adrian Wojnarowski tweetelte, hogy

Karl-Anthony Towns öt évre szóló, 190 millió dolláros, úgynevezett szupermaxos szerződést fog aláírni a Timberwolvesnál.

Az jó döntés a franchise részéről, hogy magához láncolja a 22 éves centert, más kérdés, hogy megér-e ennyi pénzt – a szurkolók első reakciói alapján nem, elsősorban a nem túl jó védekezése miatt. A 190 milliót egyébként akkor kapja meg, ha a következő két szezon valamelyikében a liga legértékesebb játékosának (MVP), vagy legjobb védőjének (DPOY) választják. De 158 milliót biztosan keresni fog az öt év alatt, ennyi garantált ugyanis.

A dominikai-amerikai centert 2015-ben, az első helyen draftolta a Minny. Minden szezonjában dupla-duplát átlagolt, az előző idényben 21,3 pontot és 12,3 lepattanót gyűjtött mérkőzésenként, nagy szerepe volt abban, hogy hosszú évek után ismét rájátszásba jutott a Timberwolves. A Houston Rocketstől kaptak ki végül 4-1-re az első körben.

Nyitókép: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik