Sport lineup

Elég nagy szívás, ha a szezon rajtja előtt le akar lépni az egyik legjobb játékosod

Kezd beindulni az élet az NBA-ben is: a napokban a Minnesota Timberwolves egyik legjobb játékosa, Jimmy Butler jelezte a vezetők felé, hogy cserét kér. A 29 éves kiscsatár a hírek szerint azért döntött így, mert összekülönbözött csapattársaival, Karl-Anthony Townssszal és Andrew Wigginsszel.

A Minnesota így nehéz helyzetbe került, Butler szerződése ugyanis még két évig érvényes, de ebből a második szezonra a játékosnak van opciója, azaz, ha nem hívja le, akkor szabadon távozhatna a nyáron. Ráadásul a hírek szerint leadott egy meglepő, háromcsapatos listát arról, hol hosszabbítana: ezek

a Brooklyn Nets, a New York Knicks és a Los Angeles Clippers.

Közben a vezetőségben sem tiszta, hogyan kezeljék a helyzetet: a cserékért és igazolásokért felelős front office azt terjesztette el, hogy nem akarnak Butlertől megválni, csak nagyon jó ajánlat esetén, közben a tulajdonos, Glen Taylor meg azt mondta a többi franchise első emberének, hogy vihetik a játékost, de ahhoz vele vegyék fel a kapcsolatot.

Butler az előző szezonban 59 mérkőzésen 22,2 pontot, 5,3 lepattanóz és 4,9 asszisztot átlagolt, segítségével 13 szezon után jutott ismét rájátszásba a Timberwolves.

Nyitókép: Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik