Sport

Cseh László kirobbanó formában van

Cseh László edzője, Plagányi Zsolt azt mesélte a DIGI Sportnak, hogy a magyar úszó jobb formában van, mint amikor három éve világbajnok lett.

Én azt látom, hogy ilyen felkészültségi állapotban még sohasem volt, amióta én vagyok az edzője, pedig világbajnok lett Kazanyban. A mostani időeredményei jobbak, mint az akkoriak, és az állapota is jobb, mint abban a pillanatban. Ha fejben el tudja viselni a terhet – ez minden versenyző számára a legnehezebb -, akkor nagyon jól fog úszni. A kemény felkészülés, amin túlvan, abszolút jól sikerült, be is épült rendesen, látszik az eredményeken, a mozgásán. Neki igazából nem is az Eb-érem a kihívás, hanem, hogy milyen időt fog tudni úszni. És nagyon jó idő van most benne

– nyilatkozta a Sport24-nek Plagányi Zsolt.

Cseh László a jövő évi vb-re és a 2020-as olimpiára még nem gondol, az Eb-n viszont nagyon szeretne bizonyítani. Két célja van, érmet szerezni és élvezni az úszást.

Hogy épphogy döntőbe kerüljek, annak nincs sok értelme. Igazából addig szeretném csinálni, amíg élvezem, és van eredménye. Ez a kettő azért fontos kitétel. Az Eb-n nem feltétlenül az érem a lényeg, hanem az, hogy jól érezzem magam, mert éremből már rengeteget nyertem. amikor érzem, hogy kiadtam magamból mindent, és sikerült túlszárnyalnom önmagamat – az a legjobb érzés

– fogalmazott a hatszoros olimpiai érmes úszó.

Az idei úszó Európa-bajnokságot augusztus 3. és 12. között rendezik Glasgow-ban, Cseh László a 400 gyors mellett a három pillangószámban lesz érdekelt.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik