Sport

NBA: kikapott a Lakers

A Denver Nuggets 118-112-re győzte le a nyolc győzelemmel startoló Los Angeles Lakerst a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA).

Egyedül már csak a 7-0-val álló New Orleans Hornets veretlen a tengerentúli profiliga 2010/2011-es szezonjában, a címvédő Los Angeles Lakers ugyanis a kilencedik mérkőzését már nem tudta megnyerni: péntekre virradóra hatpontos vereséget szenvedett a Denver Nuggets vendégeként.

Carmelo Anthony 32 ponttal és 13 lepattanóval babrált ki a címvédővel, amely annak ellenére elbukott, hogy Pau Gasol és Kobe Bryant is remekelt. Előbbi 17 ponttal és 20 lepattanóval, utóbbi pedig 34 ponttal zárt. Nem mellékesen: Bryant ezzel a szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtotta, ráadásul a harmadik negyed végén megszerezte profi pályafutása 26 ezredik pontját is.

A Boston Celtics a szezonban másodszor győzte le a Miami Heat együttesét, amelyet az amúgy kiválóan játszó, 35 pontig és 10 lepattanóig jutó LeBron James sem tudott megmenteni. A szezonnak nagy reményekkel nekivágó floridai csapat utolsó négy meccséből csak egyet tudott megnyerni. A bostoniaknál a 35 pontos Ray Allen mellett Paul Pierce, Nate Robinson és Kevin Garnett is kétszámjegyű pontot termelt, utóbbi emellett 13 lepattanót is gyűjtött, Rajon Rondo pedig a társak kiszolgálásában jeleskedett, 16 asszisztot osztott ki a keleti rangadón.

NBA, alapszakasz, 16. játéknap:
Miami Heat-Boston Celtics 107-112
Chicago Bulls-Golden State Warriors 120-90
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 118-112

Ajánlott videó

Olvasói sztorik