Sport

Petrova kiejtette Szávayt

Szávay Ágnes két sima játszmában kikapott a 19. helyen kiemelt orosz Nagyja Petrovától, így kiesett a Roland Garros második fordulójában.

A hazai közönség előtt szereplő Stephanie Foretz felett aratott győzelme óta két napot pihenő Szávay – aki vastag kötést viselt sérült jobb combján – 1:1-nél nem tudott élni bréklabdájával, ám riválisa ezután igen, így nemsokára 4:1-re elhúzott. Mivel a 21 éves magyar néhány hibát követően ismét elvesztette adogatását, 38 perc alatt a Miamiban élő Petrováé lett az első szett.

A folytatásban sem változott a mérkőzés képe: a világranglistán 20. ellenfél – a hűvös-szeles körülmények dacára – bátran támadott, a 27 hellyel hátrébb álló Szávay pedig rontott. A második játszma három brékkel indult, a szériát végül a 28 esztendős orosz szakította meg, s 3:1-re meglépett. Egy óra elteltével már 6:1, 4:1 állt az eredményjelzőn, s mivel a kiskunhalasi születésű játékos nem tudott újítani, 1 óra 21 perc alatt elvesztette a találkozót.

Szávay később, a 4-es pálya harmadik meccsén az orosz Dinara Szafinával az oldalán párosban is érdekelt lesz a Roland Garroson, méghozzá az Elena Baltacha, Liga Dekmeijere brit, lett duó ellen.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Nagyja Petrova (orosz, 19.)-Szávay Ágnes 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik