Kultúra

Tom Hanks nem érti, miért nem beszél senki pályája egyik legfontosabb filmjéről

Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nem a Forrest Gumpra vagy a Ryan közlegény megmentésére gondolt.

Tom Hanks egy interjúban árulta el, melyiket tartja legalulértékeltebb filmjének. Az önálló hollywoodi intézménynek számító színészt eddig hatszor jelölték Oscarra, ebből kétszer kapta meg, ráadásul egymást követő években: a Philadelphiáért és a Forrest Gumpért. Hanks azonban egy olyan filmjéről beszélt ezúttal, amely szerinte nem kap elég elismerést.

Valami különös okból senki sem emlegeti A kárhozat útját, pedig az számomra egy hihetetlenül fontos film volt. Conrad Hall volt az operatőre, és ott vagyok én »Bajusz úrként« egy kalappal a fejemen, de emellett feltűnik benne két fickó, akik időközben az iparág történetének legnagyobb mozgóképes jelenségeivé váltak – Jude Law és Daniel Craig –, és én mindkettejüket megölöm

– mondta nem kis spoilerrel Hanks a ReelBlend podcast vendégeként.

A Sam Mendes rendezte 2002-es gengszterfilmben amúgy egy Michael Sullivan nevű bérgyilkost játszik, aki fiával együtt próbál meg bosszút állni a maffiafőnökön, aki kiirtotta a családjuk maradékát. A színész azzal nyugtatja magát, hogy a 40-es, 50-es évek filmjei közül is sokszor épp azok a legizgalmasabbak, amelyekről semmit nem tud az ember, mert körüllengi őket egyfajta titokzatosság. Bízik benne, hogy A kárhozat útjára is sokan fognak még rácsodálkozni.

Hanksnek amúgy most is fut egy filmje a mozikban, Az ember, akit Ottónak hívnakról szóló kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Lehet Tom Hanks akármilyen bunkó, így is elrabolja a szívünket
Tom Hanks, mint egy macskás, kiállhatatlan vénember – gyanúsan telitalálat receptnek hangzik, ám svéd eredetiből készülő Az ember, akit Ottónak hívnak megelégszik azzal, hogy egy kedves, vicces és szirupos remake legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik