Kultúra

Megrázó dokumentumfilmek és lenyűgöző festmények idén novemberben a világ minden tájáról

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és vidéki programok.

Fesztivál

Idén 46 ország 75 dokumentumfilmjét vetítik a Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon november 12. és 17. között. Napjaink legjobb kreatív dokujai mellett Magyarországon először külön VR-szekcióval várja a fesztivál az emberi jogi témák és a virtuális valóság iránt fogékony nézőket. A neves magyar és nemzetközi alkotókkal közönségtalálkozókon lehet beszélgetni, a vetítések után pedig koncertek várják a lazulni vágyókat.

A pofátlan albérletárak a dühítőbbek, vagy az, hogy diktátorok tesznek tönkre országokat?
Colectív Kezdjük azzal, amivel a fesztivál is kezd, a nyitófilmmel, mely egy döbbenetes tragédia utórezgéseiről szól: a Colectív nevű szórakozóhelyen

További információk a fesztivál honlapján.

Kiállítás

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora: Az európai művészet meghatározó barokk mestere, Peter Paul Rubens és kora flamand festészetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum október végén megnyíló kiállítása. A csaknem 120 művet bemutató tárlatra csaknem negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeznek műtárgyak.

A kiállításon Rubens mintegy harminc és Van Dyck több mint egy tucat remekműve mellett más flamand mesterek kiváló alkotásait is megtekinthetik a látogatók.

Sir Peter Paul Rubens (Flemish, 1577 – 1640 ), Marchesa Brigida Spinola Doria, 1606, oil on canvas, Samuel H. Kress Collection

További információk a múzeum honlapján.

Vidéki program

Szegedi Jazz napok november 9.-én: A Szegedi Jazz Napok közel ötven éve a műfaj egyik legrangosabb hazai eseménye, melyet az igényes művészválasztás és az eredeti, színvonalas koncertek tettek ismertté határainkon túl is.Bérletek sajnos már nem, de jegyek még kaphatóak.

A SZEGEDI JAZZ NAPOK közel ötven éve a műfaj egyik legrangosabb hazai eseménye, melyet az igényes művészválasztás és az…

Közzétette: Szeged Jazz Days Hungary – 2019. október 24., csütörtök

Ezt pedig írd be a naptáradba!

Tényleg nagyon várjuk a budapesti koncertet, mert nagyon kedves emlékek fűznek minket Magyarországhoz. Szóval nem ígérhetek mást, csak azt az egyet: We will rock you like a Hurricane!

mondta lapunknak Rudolf Schenker, a Scorpions egyik alapítója, miért várja a magyarországi koncertet. A Scorpions ugyanis újra fellép november 18-án a Papp László Sportarénában.

Rudolf Schenker: Újra megőrült a világ, csak most negatív értelemben
Ők írták a berlini fal leomlásának himnuszát, a Wind of Change-et. De vajon miért vágytak annyira a vasfüggöny mögé? Ma is optimista-e? És hogy képes 54 évig együtt maradni egy zenekar. Interjú a Scorpions alapító gitárosával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik