Kultúra

Leonardo DiCaprio már nagyon unhatja, ha a titanicos ajtóról kérdezik

Nemsokára meglesz Quentin Tarantino legújabb filmjének a világpremierje, úgyhogy a főszereplők, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie gőzerővel népszerűsítik a Volt egyszer egy Hollywoodot (Once Upon a Time in Hollywood). Az egyik ilyen interjún tették fel DiCapriónak az egymillió dolláros kérdést, hogy

felfért volna-e arra az ajtóra a Titanicban?

Megoszlanak a vélemények a szerkesztőségben is, hogy mennyire volt bunkó a színész, vagy egyszerűen csak halálra unja a témát, ami 1997 óta kísérti. Pitt és Robbie mentették a menthetőt, de Leonardo DiCaprio csak annyival intézte el a dolgot, hogy ezt nem kommentálja.

A tudományos megfejtés azonban rég megadta a választ: egy kis kreativitással megmenekülhetett volna Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet) is. A kettejük súlya alatt megrogyott volna az ajtó, de ha a mentőmellényüket a deszka alá erősítetik, máris túlélik a hajókatasztrófát. James Cameron, a tizenegy Oscar-díjat kapott film rendezője a főszereplőhöz hasonlóan értetlenül áll a rajongók bánata előtt, és korábban úgy fogalmazott, hogy a történet a halálról és az elszakadásról szól. Jacknek meg kellett halnia, különben értelmét veszti a Titanic.

Feleslegesen halt meg a Titanic szívtiprója
Nyolcadikosok kiszámolták: egy kis kreativitással mindketten túlélhették volna a tragédiát.

Magyarországon augusztus 15-én mutatják be a Volt egyszer egy Hollywoodot, amiről egyébként a cannes-i premier idején már írtunk egy kritikát. A film említi a Manson-szektát, sőt, Margot Robbie Roman Polanski terhesen meggyilkolt feleségét, Sharon Tate-et alakítja, de inkább a kiöregedő westernsztár (Leonardo DiCaprio) és kaszkadőre kémiájára fókuszál a hatvanas évekből.

(Complex)

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik