Szórakozás

Elárulta végre James Cameron, miért kellett meghalnia Jacknek a Titanic végén

Rossz belegondolni, de már húsz éve, hogy elsüllyedt James Cameron Titanicja, és a Leonardo DiCapiro által megformált Jack Dawsont örökre elnyelte az Atlanti-óceán.

A film tragikus végét sokan kritizálták az elmúlt két évtizedben, mondva, Jack teljesen értelmetlenül halt meg, hiszen bőven elfért volna még szerelme, a Kate Winslet által alakított Rose mellett azon a bizonyos ajtón, így mindketten túlélhették volna a katasztrófát.

Adam Savage és Jamie Hyneman még 2012-ben szenteltek egy egész epizódot „Állítólag… (MythBusters)” című sorozatukban a Titanicnak, és ők is arra jutottak, hogy Jack simán túlélhette volna a hajótörést a filmen. De nemrég egy csapat ausztrál iskolás lánynak is ez az eredmény jött ki, egy kőkemény kutatáson, és számításokon alapuló, matematikai projekt végeredményeként.

Miért halt meg mégis Jack Dawson? James Cameron filmrendező, a Vanity Fair című magazinnak nemrégiben adott interjúban azt mondta, azért, mert így volt megírva a forgatókönyv 147. oldalán.

„Kicsit butaságnak tartom, hogy húsz év elteltével erről beszélgetünk. De megértem, hogy a közönség annyira megkedvelte Jacket, hogy fáj nekik végignézni a halálát. Ha azonban életben maradt volna, az egész film értelmét veszti. Ez a történet a halálról szól, és az elszakadásról. Meg kellett halnia” – magyarázta Cameron.

(via NY Daily News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik