A következő élő közvetítés része Légiriadó alatt, a metróban keringőztek a ballagó kijevi gimnazisták

Lelőtte öt társát egy orosz katona Bahmut közelében

Az orosz Rybar katonai blog csütörtök reggel osztotta meg Telegram-csatornáján az orosz hadügy közleményét, melyben körözést adnak ki egy orosz altiszt ellen, aki egy vitát követően végzett öt társával – írta a portfolio.hu.

Az orosz fegyveres erők közleménye szerint Boldjrev Roman Alexandrovics őrmester június 12-én este végzett társaival Bahmut közelében, majd elmenekült a helyszínről.

A közleményben az áll, hogy az 1. légideszant dandár kötelékében szolgáló férfi összeveszett egyik társával, a veszekedés verekedésig fajult, melynek következtében Alexandrovics megsérült. A férfi ezt követően elhagyta a körletet, később pedig egy „géppuskával” tért vissza, és lelőtte öt társát, majd egy személyautóval elmenekült a helyszínről. Oroszország ukrajnai inváziója óta számtalan alkalommal érkeztek hírek arról, hogy a fegyveres erők kötelékében szolgáló alacsony rendfokozatú, vagy rendfokozat nélküli katonák gyakran mentális, fizikai és szexuális erőszaknak vannak kitéve „rutinosabb” társaik által, mindemellett az egységeken belüli verekedések sem számítanak újkeletű jelenségnek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik