Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Kijev végezni akar Putyinnal, hogy a háború is véget érhessen Vissza a közvetítéshez

Putyin halálával vetne véget a háborúnak Kijev

„A kijevi vezetés végezni akar Vlagyimir Putyinnal, mert ő hangol össze mindent és dönt mindenről az ukrajnai orosz hadműveletben”   – jelentette ki csütörtökön Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője a Die Welt című német hírlapnak adott interjújában.

Szkibickij szerint Putyin tisztában van azzal, hogy Ukrajna halállistájának élén szerepel. „Észrevette, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá, de attól is tart, hogy esetleg a saját emberei ölik meg”  – hangoztatta Szkibickij.

Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője más neveket is említett a lehetséges célpontok listájáról, így egyebek között Jevgenyij Prigozsint, a Wagner katonai magánvállalat alapítóját, Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, Valerij Geraszimovot, az orosz fegyveres erők főparancsnokát és Szergej Szurovikin katonai parancsnokot. Az ukrán tisztségviselő szerint Putyin nehéz célpont volt, mert hosszabb időn át elbarikádozta magát, de mostanság egyre többet jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az állami televízónak arra a kérdésére válaszolva, hogy megerősítették-e az orosz elnök védelmét Szkibickij interjúja nyomán, elmondta: „Higgyék el nekem, biztonsági szolgálataink ismerik a munkájukat, és tudják, mit kell tenniük. Peszkov szerint az ukrán tisztségivelő nyilatkozata megerősítésül szolgál annak, hogy Oroszország helyesen tette, amikor elindította ukrajnai hadműveletét.

„Terrorista rezsim beszél terrorista törekvéseiről. A különleges katonai művelet még a kelleténél is jobban igazolt, és véghez kell vinni céljai elérésével”  – jelentette ki a Kreml szóvivője.

Vissza a közvetítéshez